Élet-Stílus

Az Eb-győztes lesz a pólócsapat ellenfele

Montenegró lesz a címvédő magyar csapat ellenfele az olimpiai elődöntőben. Az Európa-bajnok világbajnok Horvátország legyőzésével került a legjobb négy közé.

Az Európa-bajnok és a világbajnok csatájából, előbbi, azaz Montenegró került ki győztesen, s jutott be a pekingi olimpia elődöntőjébe, ahol a címvédő Magyarország lesz az ellenfele.

A montenegróiak alaposan bekezdtek, míg a büntetőt is hibázó horvátok 0-3-nál találtak be először. A második negyed elején a kontinensbajnok is elpuskázott egy ötméterest, ezzel együtt uralta a találkozót, 4-1-re, majd 5-2-re is vezetett.

A montenegróiak háromgólos előnye aztán minimálisra csökkent a nagyszünetre, 2-5-nél Hinic ugyanis gyors egymásutánban két ugyanolyan gólt szerzett – bejátszás után centerből talált be.

A labdát előnyben közelről „bepaskoló” Janovic révén újra két góllal ment Montenegró, de horvátok újra felzárkóztak, és akár egyenlíthettek is volna, csakhogy kapufára bombázták a labdát, ráadásul ezután megúszott Gojkovic – és nem hibázott (7-5).

Vladimir Gojkovic öröme - Montenegró elődöntős (EPA)

Vladimir Gojkovic öröme – Montenegró elődöntős (EPA)

A hátralévő időben a világbajnok egy újabb góllal izgalmassá tette a végjátékot, de egyenlíteni nem tudott, és ez azt jelenti, hogy pénteken magyar-montenegrói elődöntőre kerül sor Pekingben.

A másik ágon az amerikaiak a szerbekkel harcolnak a fináléba kerülésért. A csoportjában csak harmadik Szerbia a spanyolokat győzte le a négy közé jutásért – magabiztosan, 9-5-re.

Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Kemény Dénes együttese az elmúlt két hónapban háromszor is találkozott Montenegró legjobbjaival: június 28-án az ING Kupán Szombathelyen 11-9-re nyertek Kásásék, majd július 7-én a málagai Európa-bajnokságon 10-9-es montenegrói siker született, míg augusztus 10-én, az ötkarikás torna csoportkörében 10-10-es döntetlen volt a végeredmény.

Az elődöntőbe jutásért:
Montenegró-Horvátország 7-6 (3-1, 2-3, 1-0, 1-2)
Szerbia-Spanyolország 9-5

A 7-12. helyért:
Olaszország-Kanada 13-11 (4-1, 2-3, 3-3, 4-4)
Görögország-Kína 13-8 (3-1, 4-4, 2-0, 4-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik