Élet-Stílus

Szellő Imre a negyeddöntőben búcsúzott

Szellő Imre 10-2-es pontozásos vereséget szenvedett a brit Tony Jeffriestől, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a pekingi olimpiai ökölvívótornától.

A 81 kg-os súlycsoport magyarja az első fordulóban erőnyerő volt, majd a másodikban kevesebb, mint két perc alatt technikai KO-val verte a venezuelai Luis Alberto Gonzalezt.

A csütörtöki mérkőzése után úgy nyilatkozott, hogy jó erőben van, a fogyasztással sem igazán kellett törődnie, mivel hónapok óta tartja súlyát.

Keddi ellenfelét ismerte, legutóbb másfél hónapja, Lengyelországban bokszolt vele, akkor a brit győzött 11-10-re. Ezúttal a tavaly vb-5. magyar kezdett jobban, legalábbis ő kapta az első pontot, azután viszont a brit két jobb egyenesét látták tisztának a pontozók.

Szellő csak az első menetben tudta felvenni ellenfele ritmusát (MTI/Archív)

Szellő csak az első menetben tudta felvenni ellenfele ritmusát (MTI/Archív)

A második szakaszban Szellő igyekezett feltörni ellenfele védekezését, kevés sikerrel, miközben vele szemben három pontot is megítéltek. A harmadik menetben nagyjából hasonló forgatókönyv alapján zajlott az ütközet, Jeffries tűnt eltökéltebbnek, határozottabbnak és pontosabbnak a bírók pedig ennek nyomán könnyebben nyomták az ő ütései után a gombot.

A magyar öklöző a negyedik két percben sem tudott változtatni harcmodorán, egyszer számolt is rá a mérkőzésvezető.

A brit – aki ugyancsak ötödik volt a tavalyi világbajnokságon – magabiztos győzelmet aratott. Szellő kiesésével az utolsó magyar bokszoló számára is véget ért a pekingi olimpia.

nyilatkozatok

“Úgy kellett volna bokszolnom, mint a venezuelai ellen, a britet viszont agyon akartam ütni. A lengyelországi meccsünkön eltörtem az orrát, de itt nem voltam ilyen határozott, nagyon komoly volt a tét, ami bénított engem. A bírók kicsit furán nyomtak, ezzel együtt kikaptam, ez tény” – értékelt Szellő.
“Készültek a britek Imréből, figyelték és kerülték a jobb kezét. Hiányzott belőle a dinamika, és nem jött be a balhorog sem, amit kértem tőle, ráadásul az újfajta pontozás szerint a testre bevitt ütéseket gyakorlatilag nem pontozzák. Lesz ez még jobb is. A britek már most készülnek a londoni olimpiára, sok pénzt fordítanak az ökölvívásra is, mi viszont csak az idén jutottunk komolyabb összeghez. Ez annyit ért, mint a fuldoklónak a mentőöv, amelyet vagy elkap vagy nem” – nyilatkozott Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik