Élet-Stílus

Drámai befutó a triatlonversenyen

A visszalépések miatt utolsó pillanatban csapatba került Kuttor Csaba saját várakozásától elmaradva a 47. helyen ért célba a pekingi olimpia férfi triatlonversenyén. A befutó hihetetlen izgalmakat és meglepetést hozott.

A győzelmet nagy meglepetésre a német Jan Frodeno szerezte meg, míg a toronymagas favorit spanyol Javier Gomez, aki idén megnyerte a tiszaújvárosi Világkupát, csak negyedik lett.

Az érmek sorsa elképesztő izgalmak közepette dőlt el, a célegyenesre négyen egyszerre fordultak rá. Gomez szokásának megfelelően a futás során ritmusváltásaival többször is megpróbálta leszakítani riválisait, de az élen haladók közül csak honfitársa, Ivan Rana maradt le, ugyanakkor Frodeno, a kanadai Simon Whitfield és az új-zélandi Bevan Docherty ezúttal váratlanul tapadni tudott a világranglista-vezetőre.

Meglepetésember: Jan Frodeno (MTI/AP)

Meglepetésember: Jan Frodeno (MTI/AP)

A célegyenesben pedig Frodeno váltott tempót és bombameglepetésre éppen Gomez adta meg magát, így nemhogy az aranyéremről, de még a dobogóról is lecsúszott.

Kuttor Csaba a 47. lett. A miskolci versenyző a sydneyi 30. helyének megismétlését várta magától a 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló erőpróbán. Kuttor az erősségének számító első számban jól kezdett, kilencedik helyen mászott ki a vízből, ennek megfelelően az élbolyban kerekezett.

Az a terve azonban már nem jött össze, hogy a szám végén a csoport elején legyen, s így elsők között vágjon neki a futásnak. Kuttor végül a 48. helyen kezdte meg a záróetapot, s egy helyet még javított, így lett 47. az 55 fős mezőnyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik