Élet-Stílus

A döntő kapujában buktak a pólós lányok

A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként került az elődöntőbe, de ott nem bírt a hollandokkal, egygólos vereséget szenvedett, így „csak" a bronzéremért szállhat legközelebb vízbe a pekingi ötkarikás játékokon.

A magyar válogatott, akárcsak az Európa-bajnokságon, az olimpiai torna reguláris szakaszában is legyőzte a hollandokat, így kedvező előjelekkel várhatta az elődöntős csatát. Ráadásul a távolról a jobb felső sarokba bombázó Drávucznak és a bal felsőt „megataláló” Primásznak köszönhetően kétgólos előnybe került. Csakhogy Sijbring előnyben szépített, majd a második negyed elején, szintén fórban Van Belkum is betalált (2-2).

Lefke van Belkum és Pelle Anikó párharca (Kattintson!)

Lefke van Belkum és Pelle Anikó párharca (Kattintson!)

A hollandok kedvükre lövöldöztek távolról, a nagyobb baj, hogy jól is céloztak, így át is vették a vezetést. Drávucz előnyben ugyan 2-3-nál egyenlített, de a félidőben újra a rivális állt jobban (3-4). A második etapot Brávik villanása zárta le – a svédcsavar szép volt, ám eredménytelen.

Egyébként is a magyar „gépezet” elsősorban támadásban akadozott, pontatlan és kissé bátortalan is volt elől Godova Gábor csapata. A harmadik periódus elején Primász találatával ismét egyenlő volt az állás, ám ezt követően Cabout, majd Van Belkum bombájával két góllal megléptek a hollandok (4-6) – és nem is tudtuk utolérni őket, hiába cserélt kapust a kapitány.

Egyszerűen nem ment a játék. Pelle megpróbálta hátára venni a csapatot, de két gólja között a jó napot kifogó Van Den Ham is betalált, majd ugyanő a negyedik negyedben, 6-7-nél biztos kézzel használt ki egy emberelőnyt, ezzel el is döntötte a meccset. Pelle újabb góljával alakult ki a 7-8-as végeredmény.

Nem játszott jól a magyar csapat (Galéria)

Nem játszott jól a magyar csapat (Galéria)

A hollandok 1999 után először nyerhetnek nagy tornán, a döntőben az amerikaiakkal vívnak meg az olimpiai aranyért. Nekünk marad a bronzmeccs az ausztrálok ellen. A 3. helyről határozó mérkőzés csütörtökön – 11 órakor – esedékes.

Nyilatkozat

Godova Gábor szövetségi kapitány:
„Nagyon csalódottak vagyunk, mert elúszott az, amiért jöttünk. Az érem még meglehet, de jelentős érzelmi többlettel kell játszanunk a bronzmeccsen. Ma abban maradtunk alul, ami eddig az erősségünk volt, emellett védhetetlen gólokat kaptunk. A sors kegyes volt hozzánk a hollandok elleni első meccsen, ezúttal sajnos nem.”

Elődöntő:
Hollandia-Magyarország 8-7 (1-2, 3-1, 3-3, 1-1)
Gól: Pelle 3, Drávucz, Primász 2-2, ill. Van den Ham, Van Belkum 3-3, Sijbring, Cabout 1-1.

Egyesült Államok-Ausztrália 9-8 (2-2, 2-2, 4-1, 1-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik