Élet-Stílus

Veszélyben világbajnokunk pekingi szereplése

Továbbra sem dőlt el, hogy a deréktáji idegbecsípődéssel kezelt Horváth Viktor elindulhat-e az öttusázók pekingi olimpiai versenyében csütörtökön.

Pécsi Gábor sportágvezető az MTI érdeklődésére elmondta: a hétfői orvosi konzílium döntése alapján délután még megnézik, hogy bírja a kemény úszó- és futóterhelést a székesfehérvári versenyző – a könnyített feladatokkal nem volt gondja.

Lesz MR-vizsgálat, és csinálnak röntgenfelvételt az olimpiai falu poliklinikáján, s az eredmények, tapasztalatok alapján határoznak majd arról – várhatóan kedden -, hogy bevethető-e a tavaly világ- és Európa-bajnok Horváth.

Horváth indulása kérdéses (MTI)

Horváth indulása kérdéses (MTI)

Ha esetleg úgy alakul, hogy nem lesz versenyzésre alkalmas állapotban, a szintén kvótát szerzett Tibolya Péter ugrik be a helyére, aki ugyancsak ott volt a szöuli edzőtáborban, ahol a magyar öttusázók készültek az elmúlt napokban. Eredetileg úgy volt, hogy a tartalékok a dél-koreai fővárosból Peking érintésével hazautaznak, Tibolya azonban Horváth egészségi problémája miatt maradt.

A férfiversenyben Balogh Gábor lesz a másik induló, a nők pénteki küzdelmében a címvédő Vörös Zsuzsanna, illetve Gyenesei Leila képviseli majd a piros-fehér-zöld színeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik