Élet-Stílus

Elődöntőt érhet Kásásék kínkeserves sikere

A magyar férfi vízilabda-válogatott nehezen verte meg az ausztrálokat. Ugyanakkor ez az újabb győzelem azt jelenti, ha a papírformának megfelelően Kanadát legyőzi, csoportelső és elődöntős a Kemény Dénes együttese.

A spanyol válogatott Montenegró legyőzésével jó helyzetbe hozta a magyar együttest. Kemény Dénes legénységének így – feltételezve, hogy Kanada nem jelent majd gondot az utolsó körben – az ausztrálok elleni siker a csoportelsőséget,
továbbá az olimpiai elődöntőbe jutást eredményezte.

Benedek és Kiss Gergely révén kétgólos előnybe került a magyar együttes, az ausztrálok azonban két távoli lövéssel tartották a lépést, majd 3-2-nél és 4-3-nál is egyenlítettek – a távoli bombákat ugyanis képtelenek voltunk hatástalanítani.

A második negyedben már jobban védekezett a magyar csapat, míg átellenben Kis Gábor és Molnár sem hibázott a kapu előtt emberelőnyben, majd Biros ellentmondást nem tűrően bombázott a rivális hálójába (7-4).

Molnár Tamásék a végén megszenvedtek a sikerért (Galéria)

Molnár Tamásék a végén megszenvedtek a sikerért (Galéria)

Figliori révén kapaszkodtak ugyan az ausztrálok, a Varga-testvérek azonban újra megnyugtatóvá tették a különbséget (9-5). Előbb Dániel lőtt okos gólt, majd Dénes erőből oldotta a meg a helyzetet.

A harmadik negyed elején Molnár, majd a szépítés után Madaras találatával már öt volt közte (11-6). Eldőlt? Úgy tűnt, de a folytatásban örömpóló helyett drámai csata zajlott.

Az ausztrálok 11-9-re jöttek fel. Ennél is rosszabb, hogy vérszemet kaptak, s hiába lógtunk meg Biros révén újra három góllal, 12–11-nél már a levegőben lógott az egyenlítés. Egészen a végéig izgulnunk kellett – kihagyott helyzetek, kapufák, kiállítások és kontrafaultok borzolták a kedélyeket.

Benedek arcáról leovasható: nehéz volt (Kattintson!)

Benedek arcáról leovasható: nehéz volt (Kattintson!)

Négy perccel a vége előtt Kiss Gergely két lóba után a jobb felső sarokba küldte labdát. Ezután Kásás eldönthette volna a találkozót, de mellélőtte a büntetőt, ráadásul ezután a kapunk előtt Howdenhez ütötte a labdát. Gól lett belőle.

A végén előnyben jöhettek az ausztrálok, de Franklin ziccerben a kapufára lőtte a labdát, amelynek aztán a „gólvonalról” kifelé vezetett az útja. Hatalmas szerencsénk volt. A lényeg persze a győzelem, és az, hogy elvben Magyarország elődöntős.

Nyilatkozat

Kemény Dénes szövetségi kapitány :
„A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni. Az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig az ausztrálok jöttek, mint a lokomotív”

A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Ausztrália 13-12 (4-4, 5-1, 2-4, 2-3)
Gól: Molnár 3, Biros, Kis G., Kiss G. 2-2, Benedek, Varga Dániel., Varga Dénes, Madaras, ill. Figliori 3, Whalan 2, Maitland, Neesham, Campbell, Woods, McGregor, Martin, Howden

Spanyolország-Montenegró 12-6 (3-0, 4-1, 3-4, 2-1)
Görögország-Kanada 13-7 (6-1, 5-4, 1-2, 1-0)

Az állás:
1. Magyarország 7 pont
2. Spanyolország 6
3. Montenegró 5
4. Ausztrália 4
5. Görögország 2
6. Kanada 0

B csoport:
Németország-Olaszország 8-7 (2-1, 3-1, 0-2, 3-3)
Egyesült Államok-Horvátország 7-5 (2-2, 3-1, 0-0, 2-2)
Szerbia-Kína 15-5 (5-2, 2-1, 4-2, 4-0)

Az állás:
1. Horvátország 6 pont (40-27)
2. Szerbia 6 (38-25)
3. Egyesült Államok 6 (29-24)
4. Németország 4
5. Olaszország 2
6. Kína 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik