Élet-Stílus

Hősies döntetlen az ausztrálok ellen

Kétszer is kétgólos hátrányból állt talpra és játszott 7-7-es döntetlent az ausztrálokkal a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai torna csoportkörében.

A világbajnoki ezüstérmes és az Európa-bajnoki bronzérmes találkozóján utóbbi, azaz a magyar csapat hagyta ki az első helyzetet. Drávucz elpuskázott ziccerét követően Cuffe az ausztráloknak szerzett vezetést. Ezután Drávucz emelése már a kapuban kötött ki, majd már a második negyedben újra a női olimpikonok között egy szavazáson a harmadik legszexisebbnek választott pólós volt eredményes – büntetőből. Miután jól védekeztek a csapatok, s támadásban sok volt a pontatlan megoldás, sok gól nem esett, a nagyszünetig már csak egy.

Ezt az ausztrálok szerezték előnyben, így két negyed után 2-2-re álltak a felek. Szintén előnyben, egy végletekig kijátszott akció végén betaláló Ripponnak köszönhetően már a rivális állt jobban, s hamarosan két góllal vezetett, midőn Stieber kapufája után Rippon távolról a jobb sarokba küldte a labdát (2-4).

Nagy csatát vívott a két csapat (Galéria)

Nagy csatát vívott a két csapat (Galéria)

Szép gól volt, de Valkaié még szebb: öt méterről, balról emelt a kapu bal oldalába, majd a negyedik felvonás elején büntetőből ki is egyenlített.

Drávucz már a magyar csapatot juttatta vezetéshez (5-4), ugyanakkor még korántsem volt vége a meccsnek. Az újabb fordulatról Rippon és a duplázó Bronwen Knox gondoskodott, így szűk három perccel a vége előtt újra két góllal vezetettek az ausztrálok. De még innen is volt visszaút. Pelle szépített, majd az utolsó támadás során, emberelőnyből szintén ő volt eredményes: messziről a jobb alsóba bombázott (7-7).

Godova Gábor szövetségi kapitány együttese legközelebb Görögország ellen mérkőzik (augusztus 15-én, 11 óra), s a csoportelsőségért minél nagyobb gólkülönbséggel kellene győzni.

Nyilatkozat

Godova Gábor szövetségi kapitány:
„Az ausztrálok fantasztikus fizikai adottságokkal rendelkeznek, ránk is erőltették az akaratukat. Elfáradtunk, de bírtuk a harcot. Elkövettünk egy-két olyan hibát, ami a győzelembe már nem fért volna bele. Örülök, hogy a lányoknak a helyén volt a szívük, s éltek a lehetőséggel.”

Kósz Zoltán, a válogatott másodedzője:
„Nem volt előre megbeszélt terv, hogy ki lője el az utolsó támadást. Sok jó lövőnk van, csak azt akartuk, hogy valaki betaláljon.”

Valkai Ágnes:
„Ez a döntetlen győzelemmel ér fel, hiszen a végén két góllal vezetett az ellenfél. Az ausztrálok ellen mindig kemény meccset játszunk, nagyon erősek, ezért sokat kell úszni, s mozogni labda nélkül.”

Greg McFadden, az ausztrálok szövetségi kapitánya:
„A bírók nem velünk voltak, amit az egyik oldalon megítéltek, azt a másikon nem. Az utolsó kiállításnál a magyar játékos ütötte meg a védőt.”

B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Ausztrália 7-7 (1-1, 1-1, 1-2, 4-3)
Gól: Drávucz 3, Pelle, Valkai 2-2, ill. Rippon, B. Knox 2-2, Cuffe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik