Élet-Stílus

Kásásék tönkreverték a görögöket

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a Montenegró elleni döntetlen után nagy különbséggel, gálázva nyert a szerényebb képességű görögök ellen.

A magyar csapat nem csupán győzelemre, hanem a gólkülönbség javítására is készült a görögök elleni meccsen, kiváltképp, hogy a csoportban Montenegró kapott gól nélkül, 12-öt lőve verte a kanadaiakat. Elképzelhető ugyanis, hogy a végelszámolásnál nagy hangsúlyt kap a találatok aránya.

Ennek megfelelően kezdett Kemény Dénes legénysége. Gyorsan elhúzott két góllal, majd a görögök szépítését követően egymás után újabb ötöt „rámolt be”. Nemcsak eredményesen, hanem jól, szép gólokat szerezve játszott a magyar csapat, és az első negyed rendkívüli egyoldalúságán még az sem változtatott, hogy a végén a görögök szépítettek (7-2).

Remekelt a magyar csapat (Galéria)

Remekelt a magyar csapat (Galéria)

A második nyolc perc már valamivel kiegyenlítettebb volt. Két-két – nem is akármilyen – gólt jegyezhettünk fel mind a két oldalon, persze így is több mint megnyugtató volt a magyarok előnye – 9-4-es állásnál zárult az első „félidő”.

Hosnyánszky bombagólja vezette fel a harmadik játékrészt. Átellenben a hellének egyetlen duplázója, Szkizasz villant, 10-5-re módosítva ezzel az állást, ám ezt követően a magyar együttes végképp leszakította az ellent egy 4-0-s rohammal. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a mieink kedvükre fickándozhattak a vízben, és tulajdonképpen csak az volt a kérdés: vajon a találkozó végén mennyi lesz a különbség.

Kásás Tamás is betalált (Kattintson!)

Kásás Tamás is betalált (Kattintson!)

Nos, a címvédő csapatunk 11 góllal hozta a kötelezőt, a 17-6-os végeredményt Madaras állította be egy pazar, távolról lőtt góllal. A magyar találatokon kilencen osztoztak, Biros néggyel nyerte a házi versenyt. Csütörtökön a két győzelemmel a csoport élén álló Spanyolország lesz a mieink ellenfele.

Nyilatkozatok

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
„Várható volt, hogy egy ilyen kezdés után összeroppannak. A magyar és a görög csapat között szokott lenni néhány gól különbség. Ha az egyik együttes elhúz, akkor a másik elveszti a hitét. Ez történt ezúttal is, a saját életünket könnyítettük meg. De ebből a mérkőzésből nem lehet kiindulni. Az olimpia arról szól, hogy az embernek úgy kell játszani, mintha az adott találkozó az utolsó lenne.”

Biros Péter:
„Arról beszéltünk, hogy ellentmondást nem tűrően kezdjünk, ezt sikerült megvalósítani. A Montenegró elleni meccset is megnyerhettük volna, de ez már a múlt, most azzal kell foglalkozni, hogy a spanyolokat mennyivel fogjuk megverni.”


A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Gögörország 17-6 (7-2, 2-2, 4-1, 4-1)
Gól: Biros 4, Benedek 3, Madaras 2, Varga Dániel 2, Molnár T. 2, Hosnyánszky, Kiss G., Kásás, Varga Dénes 1-1, ill. Szkizasz 2, Vlontakisz, Tomakosz, Miteludisz, Afrudakisz 1-1

Montenegró-Kanada 12-0 (3-0, 4-0, 4-0, 1-0)
Spanyolország-Ausztrália 9-8 (4-0, 2-4, 2-2, 1-2)

A csoport állása:
1. Spanyolország 4 (25-14)
2. Montenegró 3 (22-10)
3. Magyarország 3 (27-16)
4. Ausztrália 2 (20-17)
5. Görögország 0 (14-29)
6. Kanada 0 (6-28)

B csoport:
Horvátország-Szerbia 11-8
Egyesült Államok-Olaszország 12-11
Németország-Kína 6-5

A csoport állása:
1. Horvátország 4 pont (22-15)
2. Egyesült Államok 4 (20-15)
3. Szerbia 2 (19-18)
4. Németország 2 (13-16)
5. Olaszország 0 (18-23)
6. Kína 0 (9-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik