Élet-Stílus

Reményfutamban a Varga, Hirling duó

A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység harmadikként zárta az előfutamát, így kedden reményfutamra kényszerül a 12 közé kerülésért.

A 2005-ben világbajnok, tavaly pedig Eb-győztes magyar egység a vb-címvédő dánokkal, a kanadaiakkal, a brazilokkal és az uruguayiakkal vette fel a versenyt – az első két hely ért középdöntőt. Jól kezdtek Vargáék, a táv elején vezettek is, ám később visszacsúsztak a harmadik helyre a dánok és kanadaiak mögé, s a hajrában sem sikerült feljebb kapaszkodniuk.

Ez azt jelenti, hogy a pihenő helyett kedden ismét vízre kell szállniuk, hogy biztosítsák helyüket a legjobb 12 között.

A Varga és Hirling az éremszerzés reményében érkezett.

Nyilatkozat

Kiss László, a kettős edzője:
„Az elmúlt napokban nagyon jó időket mentek a fiúk, ezért érthetetlen számomra, ami történt. Azt tudtuk, hogy a dánok nagyon jók, de hogy a kanadaiak is ilyen jól mennek, arra nem számítottunk. Nem baj, kedden javítunk.”

Varga Tamás (Forrás: Telesport):
“Arra jutottunk, hogy az áttétel a hajónkon nem volt jól beállítva, ráadásul a kanadai páros is messze volt tőlünk, amikor észrevettük, mennyire elhúztak, már késő volt, nem tudtuk utolérni őket. A keddi reményfutamban nagyon erős mezőnybe kerültünk, nem volt szerencsénk a beosztással. Négyen is esélyesek a két továbbjutó hely megszerzésére.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik