Élet-Stílus

Nagy Orsolya csak egy bravúrra volt jó

Nagy Orsolya szenzációs győzelemmel kezdett női kardozók versenyében, a 16 között azonban simán kikapott a világbajnok, világranglista-második amerikai Rebecca Wardtól, így a magyar hölgy a legjobb 16 között búcsúzott.

A 30 éves vívónő az elutazás előtt úgy nyilatkozott, a legjobb nyolc közé szeretne kerülni, s ott már bármi megtörténhet.

Nagy Orsolya kiválóan kezdett, jókora meglepetésre az
első körben 13-15-re legyőzte a kétszeres világbajnok francia Anne-Lise Touyát. A közel egy órás pihenő után egy újabb „nagyágyú”, jelesül az aktuális világranglista második helyezettje, a 2006-ban világbajnok Rebecca Ward várt rá.

Az amerikai adta az első tust, s mindjárt a másodikat is. Az UTE vívója kissé bátortalan volt – 0-2-nél ugyan szépített, a folytatásban azonban Ward egymásután talált, rövid támadásokból szerzett tusokkal villámgyorsan meglógott.


Nagy Orsolya egy fordulót ment (MTI)

Nagy Orsolya egy fordulót ment (MTI)

1-8-as állásnál jött az egyperces pihenő, de ez alatt sem sikerült megtalálni Ward vívásának ellenszerét. Nagy 1-9-nél mindent egy lapra feltéve igyekezett támadni, találatára azonban Ward újabbakkal válaszolt, és hamar a győzelem küszöbére lépett (2-14). A végén kis is engedett egy kicsit. Nagy Orsolya három találatot is elért, ám így is sima, 15-5-ös vereséget szenvedett a magabiztosan, jól vívó amerikaitól.

Nyilatkozat

Nagy Orsolya:
„Ward az elején adott öt különböző tust, ami nagyon megzavart. Újra kellett építeni a vívásomat, de nem igazán tudtam, hogy mit csinálhatnék. Amikor az ellenfél sorozatban elővág, nem nagyon van értelme támadni. Nem azzal állt elő, amire számítottam, más távolságról vívott, mint legutóbb – néhány hete -, amikor szoros volt az asszónk.”

Rebecca Ward:
„Adtam gyorsan öt tust, és ez nyilván összezavarta…”

A címvédő Mariel Zagunis nyert, miután a döntőben legyőzte az Athénban még bronzérmes Sada Jacobsont. A harmadik helyen a Nagy Orsolyát a 16 között búcsúztató Rebecca Ward végzett. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar vívó a 14. lett.

Folytatás vasárnap

Vasárnap a férfi párbajtőrözők egyéni versenyére kerül sor – Kulcsár Krisztiánnal, Boczkó Gáborral és Imre Gézával.

Női kard, olimpiai bajnok:
Mariel Zagunis (Egyesült Államok)
2. Sada Jacobson (egyesült Államok)
3. Rebacca Ward (Egyesült Államok)
…14. Nagy Orsolya (Magyarország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik