Élet-Stílus

Bővülhet a magyar olimpiai csapat

Visszalépések következtében jó eséllyel újabb magyar sportolókkal bővülhet a pekingi ötkarikás játékokon részt vevő magyar csapat.

Hódi Anikó BMX-versenyző a visszalépések okán került képbe. Az akkredticáióhoz és benevezéshez szükséges papírok beszerzése rendben zajlik – tájékoztatott Csurka Gergely, a Magyar Olimpia Bizottság – sajtófőnöke, és 99 százalék, hogy a hódmezővásárhelyi sportoló szerepelhet a játékokon debütáló BMX krossz számban, melynek mezőnye 16 fős lesz.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) péntek reggel tájékoztatta a sportolót, hogy részt vehet az olimpián. A tervezett szerdai indulás előtt Hódi még részt vesz hétvégén a Hódmezővásárhelyen sorra kerülő ob-n. A szám selejtezőjét augusztus 20-án, a döntőt 21-én rendezik Pekingben.

Hódi mellett Kuttor Csaba triatlonos is lehetőséget kaphat az olimpiai indulásra. A miskolci versenyző harmadik számú tartalék volt, és korábban ketten mondták le az indulást, azonban szombaton újabb versenyző esett ki az 55 fős mezőnyből,
így Kuttor készülhet pályafutása harmadik olimpiájára.

A MOB egyelőre csak szóban értesült Kuttor lehetőségéről, ez azonban kevés az akkreditáció megindításához. Amennyiben megérkeznek a hivatalos papírok, a Magyar Olimpiai Bizottság lépni fog. A férfiak triatlonversenyére augusztus 19-én kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik