Élet-Stílus

Dugó Letenyénél és az Adria felé

Ezen a hétvégén várhatóan a Magyarországra belépők forgalma lesz nagyobb Letenyénél, a horvát autópályákon pedig ismét számítani kell dugókra.

Horvátország felé a letenyei a legnagyobb forgalmú határátkelő, a rendőrség múlt heti adatai szerint mintegy 170 ezren léptek át kifelé vagy befelé ezen a határállomáson.A rendőrség azt tanácsolja, hogy aki el akarja kerülni a csúcsforgalmat, szombaton hajnali 3 óra előtt vagy 6 óra után érjen Letenyére.

Nem csak a magyar utazók, de az egyre több szlovák, cseh és lengyel vakációzó miatt is erős a forgalom a hétvégi napokon. Augusztusban némileg fordult az irány, most már a nyaralásból hazafelé tartók vannak többen, ezért szombaton délután és az esti-éjszakai órákban, valamint vasárnap délután nagyobb a belépők száma az Adria felől.

Horvátország útjain a forgalom várhatóan ezen a hétvégén sem lesz sokkal kisebb, ezért főként a dél felé vezető, valamint az isztriai autópályákon várható tumultus. Az A1-es autópálya kétszer egysávossá szűkülő Mala Kapela és Sveti Rok alagútjánál szombaton és vasárnap délelőtt déli irányba, délutánonként pedig Zágráb felé alakulnak ki hosszabb várakozási idők. A hazafelé tartóknak a leghosszabb sorokra Zágráb előtt, Luckónál, a fizetőkapunál kell számítaniuk, az eddigi tapasztalatok alapján szombat délután.

leghosszabb sztrádaszakaszokat üzemeltető állami cég, a HA azt javasolta az Adriára utazóknak, hogy ne szombaton utazzanak, inkább péntek reggel vagy vasárnap, s akkor is a kora reggeli vagy késő délutáni órákban érdemes az Adria irányába elindulni. Akik a tengerről visszafelé utaznak, jobban teszik, ha pénteken vagy vasárnap reggel indulnak el. Akinek a szállodai turnusváltások miatt mindenképpen szombaton kell útra kelnie, inkább éjszaka utazzon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik