Élet-Stílus

Halálra gázolták az olasz legendát

Motorbalesetben elhunyt Andrea Pininfarina, az autótervező család 51 éves sarja. A sors iróniája, hogy nem autóval, hanem egy Vespa motorral közlekedett, épp munkába tartott, amikor Torino mellett elgázolták.

Andrea Pininfarina épp munkába tartott, amikor csütörtök reggel egy autó elütötte. A sérülésbe azonnal belehalt – értesült az olasz Corriere della Sera. A baleset nyolc óra körül történt Trofarelloban, egy Torino melletti településen. Az autó 68 éves sofőrjét – aki állítása szerint a köd miatt későn vette észre a szürke motorbiciklis alakot – kórházba szállították, mert sokkot kapott.

Halálra gázolták az olasz legendát 1

Andrea Pininfarina életét az autókra tette fel, követve a család, és elsősorban Sergio Pininfarina által kijelölt utat. Torinóban közlekedésmérnökként végzett, majd az Egyesült Államokban, az ottani autógyártás központjának számító Detroitban dolgozott.

Az autótervező család harmadik generációjának tagjaként a nyolcvanas évek végén, ahol a családi vállalkozásban együtt dolgozott testvéreivel. 1988-tól kinevezték a cég általános igazgatójává. 1991-ben a Pininfarina Deutschland GmbH élére kerül. 1996-tól ő vezette a torinói iparkamarát is. 2004-ben az amerikai Newsweek magazin Európa 25 „csillaga” közé választotta a leginnovatívabb személyiségek kategóriájában. 2005-ben a munka lovagjává ütötték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik