Élet-Stílus

Magyar-lengyel klímabarátság születik

admin
admin

2008. 08. 06. 17:59

Klímapolitikai kérdésekről, zöldadóról és génmódosításról egyeztetett a magyar és a lengyel zöldminiszter Varsóban. Év végén a lengyelországi Poznanban rendeznek nemzetközi klímatárgyalást az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezmény égisze alatt.

Szabó Imre és Maciej Nowicki megvitatta a két ország, valamint az EU közösségi klímapolitikáját, és egyeztettek az EU klíma-energia csomag kérdéseiben is – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. Az év végén Poznanban megrendezett nemzetközi klímatárgyaláson várhatóan kiemelt téma lesz egy új, átfogó nemzetközi kibocsátás-csökkentési megállapodás kidolgozása, a két miniszter ennek várható célkitűzéseiről is eszmét cserélt.

A magyar és a lengyel tárcavezető egyeztetett a szeptemberben Budapesten megtartandó V4 környezetvédelmi miniszterek találkozójáról is, megbeszélést folytattak továbbá olyan, mindkét országot érintő kérdésekről, mint például az illegális hulladékimport vagy a Natura 2000 területek jelentősége és kezelése. Egyetértettek a genetikailag módosított növények köztermesztésbe bocsátásának tilalmában, valamint érintették az adórendszer „zöldítésének” lehetőségeit is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.