Élet-Stílus

F1: szenved a bajnok

A Toro Rosso francia versenyzője, Sebastien Bourdais nem tudja tartani a lépést csapattársával, Vettellel. A sokszoros ChampCar-bajnoknak nem jön be az autó.

Sebastien Bourdais a szezonnyitón remekül mutatkozott be a Forma-1-ben, a Toro Rosso pilótája a negyedik helyen is autózott, mielőtt kiesése miatt végül csak a hetedik helyen fejezte be a versenyt. A korábbi évek négyszeres ChampCar-bajnoka azonban a csapat új, STR3-as autójának monacói bemutatása óta csak szenved, eredményei jócskán elmaradnak az ifjú csapattárs, Sebastian Vettel teljesítményétől.

“Nem érzem magam valami jól ebben az autóban. Nincs is erre műszaki megoldás, az autó általános karakterisztikája nem fekszik nekem” – mondta a versenyző a francia RMC-nek.

Nem sikerült fényesre idáig az F1-debütálása (vezess.hu)

Nem sikerült fényesre idáig az F1-debütálása (vezess.hu)

Bár a mezőnyből négyen is használják az autót, hiszen az ST3-as kasztnija gyakorlatilag megegyezik az Adrian Newey által tervezett Red Bull RB4-eséével, Bourdais nem számíthat javulásra, mert gondjai csak neki vannak.

“Az a probléma, hogy a négy versenyző közül csak én panaszkodom, a Toro Rossó-nál meg egyébként sem a mi dolgunk beleszólni az autó tervezésébe” – mondta a 29 éves pilóta.

Bourdais egyébként a halvány eredmények ellenére is reménykedhet az F1-es karrier folytatásában, hiszen a csapatfőnök, Gerhard Berger elmondása szerint Vettel Red Bull-hoz való előléptetése után egy ifjú tehetség és egy tapasztaltabb pilóta – ez lehet Bourdais – párosában gondolkodik 2009-cel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik