Élet-Stílus

Murray ült a trónra Cincinnatiben

A Cincinnatiben rendezett tenisztorna döntőjében Andy Murray két szettben legyőzte Novak Djokovicsot, így a brit játékos pályafutása során először nyert Mesterszéria-versenyt. A montreali női tornán Dinara Szafina győzött.

A két játékos múlt héten, Torontóban is összecsapott, és akkor is a brit győzött, méghozzá 6:3, 7:6-ra. Cincinnatiben nagy csatát vívtak a felek. Az első szettben mind a ketten hozták saját szervajátékaikat, így a rövidítés döntött – Murray javára.

A második játszma is hasonlóképpen alakult – azaz felek újra eljutottak a tiebreakig -, annyi különbséggel, hogy Murray és az elődöntőben az augusztus 18-tól világelső spanyol Rafael Nadalt búcsúztató Djokovics is kétszer fogadóként nyert játékot.

A brit teniszező adogatóként 5:3-nál négy meccslabdát puskázott el, majd a rövidítésben a hatodikat már értékesítette, így – 2 óra 23 perces döntőt követően – pályafutása során először nyert Mesterszéria-versenyt, a világranglistán pedig feljött a hatodik helyre, amely eddigi legjobb helyezése.

A győztes és a trófea (Getty)

A győztes és a trófea (Getty)

Nem csoda, hogy madarat lehetett vele fogatni Djokovics legyőzése után. „Hatalmas dolog ez a siker, hiszen nagyon nehéz megnyerni egy ilyen tornát. Boldog vagyok” – mondta Murray.

Cincinnati, férfi torna, döntő:
Murray (brit, 8.)-Djokovic (szerb, 3.) 7:6 (7-4), 7:6 (7-5)

Szafina győzött Montrealban

Az orosz Dinara Szafina nyerte a montreali női tornát – a döntőben két sima játszmában győzte le a szlovák Dominika Cibulkovát. Szafina az elmúlt három hónapban 27 mérkőzést nyert meg, és mindössze hármat vesztett el. A múlt héten, Los Angelesben is ő bizonyult a legjobbnak. A mostani volt a 22 éves orosz teniszező idei harmadik tornagyőzelme, pályafutását tekintve pedig immáron nyolcnál jár.

Montreal, női torna, döntő:
Szafina (orosz, 7.)-Cibulkova (szlovák) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik