Élet-Stílus

Bodrogi László – kerékpáros

A sokszoros magyar bajnok biciklis tavaly ősszel pályafutása legjobb eredményeként a második helyen végzett a világbajnokságon. Az olimpiára éremért utazik az évek óta külföldi csapatokban versenyző Bodrogi László.

Már évekkel a világ közvetlen élvonalához tartozik a magyar egyéni időfutam-specialista, aki már 2000-ben bronzérmet szerzett kedvenc számában a világbajnokságon. Ebben az évben szerződtette le a Mapei-Quickstep csapata, és innen lépett tovább négy év elteltével a Crédit Agricole-hoz.

A Tour de France-on még nem nyert szakaszt, de már háromszor végzett az egyéni időfutamban a harmadik helyen. Idén a csapata nem nevezte a legrangosabb biciklis körversenyre, mert úgy vélték, hogy az olimpiai közeledtével nem tudna százszázalékosan koncentrálni a viadalra.

A tavalyi vébén (MTI/EPA)

A tavalyi vébén (MTI/EPA)

A kiváló versenyző, aki idén is toronymagas, papírforma-győzelmet aratott a hazai időfutam-bajnokságon, a nyári játékokig egy franciaországi egynapos versenyen vett részt, emellett motorvezetéses edzésekkel készült az augusztusi megmérettetésre.

Bodrogi László
Születési idő, hely: 1976. november 12. Budapest
Klubja: Credit Agricole
Olimpiai eredményei: 1996-ban kizárták, 2004-ben 22. országúti időfutamban, és 74. az egyéni időfutamban
Kiemelkedő eredményei: vb-2 (2007), vb-3. (2000), vb-4. (2002)
Pekingi célja: dobogó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik