Élet-Stílus

Loeb csökkentette lemaradását

A francia címvédő diadalmaskodott a Finn-ralin, de mivel a legnagyobb riválisa, az összetettben vezető Hirvonen lett a második, ezért csak csökkenteni tudta lemaradását. A dobogó legalsó fokára a brit Chris Atkinson ért fel.

Sebastien Loeb az első nap után rögtön az élre állt a világbajnoki sorozat egyik leggyorsabb versenyén, a Finn-ralin, amelyre a hazai dominancia volt jellemző az elmúlt években: 58 futamból mindössze nyolcat nem hazai versenyző nyert. A négyszeres világbajnok Loeb sem diadalmaskodott itt még korábban.

Az utolsó napot magabiztos előnnyel várta a francia pilóta, de vasárnap délelőtt megpördült a Citroënje. A kocsija nem sérült meg, ráadásul nem is vesztett sok időt, és végül kilenc másodpercet megőrzött az előnyéből. “Fantasztikus érzés, hogy végre győztem Finnországban. Nyerni szerettem volna, hiszen a világbajnoki sorozat egyik legnehezebb futamán még soha nem álltam a dobogó tetejére” – nyilatkozta a célban Loeb.

Loeb rajt-cél győzelmet aratott (MTI/EPA)

Loeb rajt-cél győzelmet aratott (MTI/EPA)

Győzelmével a francia egy pontra megközelítette összetettben a finn Mikko Hirvonent, aki ennek ellenére nem tűnt csalódottnak. “Örültem volna, ha elsőként érkezem a célba, de ennek ellenére remek verseny volt” – így a fordos pilóta, aki Jyvaskyla városában született, ott ahol a futam véget ért. “A világbajnokság még nem dőlt el, a hátralévő versenyeken minden egyes pontnak óriási jelentősége lesz.”

A sorozat legközelebb – augusztus 15-ei hétvégén – Németországba látogat. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a terep inkább a francia címvédőnek kedvez.

Finn-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 2:54:05.5 óra
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 2:54:14.5
3. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) 2:57.22.5

A pontverseny állása 9 verseny után (még 6 van hátra):
1. Hirvonen 67 pont
2. Loeb 66
3. Atkinson 37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik