Élet-Stílus

Nadal a csúcsra ért, Sarapova lesérült

Ha a Roland Garros és Wimbledon idei férfi egyes bajnoka elveszti következő meccsét, akkor augusztus 18-án lesz éllovas, ha beverekszi magát Novak Djokovicon keresztül a cincinnati fináléba, akkor augusztus 11-én kezdődik az ő nevével az ATP világranglista, míg ha megnyeri a tornát, akkor már hétfőtől ő a No. 1.

“Boldog vagyok, hogy rengeteg munka árán végre feljutok a csúcsra. Ahhoz viszont, hogy ott is maradjak, jól kell játszanom a pekingi olimpián és a US Openen, úgyhogy egyelőre nincs időm örülni” – nyilatkozta a 22 éves, 32 meccs óta veretlen mallorcai sztár, aki Carlos Moya és Juan Carlos Ferrero után a harmadik spanyolként állhat a rangsor tetején. A balkezes – de amúgy jobb kézzel író – Nadal lesz a számítógépes világranglista 35 évvel ezelőtti bevezetése óta a 24. éllovas. A második pozíciót 2005. július 25-én foglalta el, ennyi iedig még senki sem volt megszakítás nélkül trónkövetelő.

A svájci Roger Federer – aki csütörtökön kikapott a legjobb 16 között – rekordot jelentő négy és fél évig “uralkodott” a férfi teniszvilágban.

A jelen legjobb férfiteniszezője (Getty)

A jelen legjobb férfiteniszezője (Getty)

A nőknél Jelena Jankovic idei negyedik lehetőségét is elszalasztotta a világelsőség megszerzésére, miután meglepetésre kiesett montreali keménypályás torna negyeddöntőjében. A szerb játékos a 19 éves szlovák Dominika Cibulkovától kapott ki két szettben, pedig ha bejut a fináléba, akkor leválthatta volna a WTA-rangsor élén honfitársát, a nyolcaddöntőben búcsúzott Ana Ivanovicot.

Jankovicnak idén már háromszor nyílt korábban alkalma az első helyre ugrani, de sem a Roland Garroson, sem Wimbledonban, sem a múlt héten Los Angelesben nem tudott élni a lehetőséggel.

Sarapova április óta sérült (Getty)

Sarapova április óta sérült (Getty)

A ranglista második helyén álló Jankovicnak hátrafelé nem kell figyelnie, hiszen nemcsak a pekingi olimpiát, hanem várhatóan az idény hátralévő részét is kihagyja Marija Sarapova, a ranglista harmadik helyezettje. Az orosz klasszis szerdán, második fordulóbeli győzelmét követően visszalépett az 1,34 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás tornától, majd közölte: vállsérülése miatt nem tud elutazni a kínai fővárosba.

“A diagnózis szerint a jobb vállam forgatóizmában van egy szakadás, amelyet április óta nem vettek észre. Műtétre nincs szükség, de borzasztó érzés, hogy nem indulhatok el a pekingi játékokon és a US Openen, sőt talán idén már sehol sem” – szomorkodott a januári Australian Open bajnoka, aki mindössze három meccset játszott a Roland Garros nyolcaddöntője óta. Sarapova Arizonában kezdi meg a rehabilitációt, amely legalább két-három hónapig tart majd.

Friss teniszeredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik