Élet-Stílus

Évi egymillió autóra hajt a Skoda

A cseh Skoda Auto a tervek szerint a következő három év alatt évi egymillió darabra növeli autógyártását. Részint annak köszönhetően, hogy csehországi gyáraiban fejleszti a gyártókapacitást.

Tavaly egész évben a Skoda 14,5 százalékos növekedésről számolt be, 2007-ben 630 032 darab gépkocsit értékesítettek.
A legjelentősebben Oroszországban bővült az értékesítés 2008. első félévében, megközelítette a 84 százalékot, de több mint 50 százalékos volt Ukrajnában is. Kelet-Európában 40 százalékkal nőttek az eladások.

Magyarországon a Skoda az idei év első félévében a piac 1,4 százalékos visszaesése mellett 6 038 járművet adott el, egy évvel korábban még 7 200-at. Az idei terv 14-15 ezer darab. Nyugat-Európában a márka 2,1 százalékkal tudott bővülni az idei első félévben. A térségben Németországban a legerősebb a pozíciója, az idén az első félévben a térségben eladott több mint 177 ezer gépkocsi egyharmada a német piacon kelt el.

A Skoda csoport forgalma az idén az első félévben 111,7 milliárd cseh korona volt, 9,6 milliárd korona működési eredmény mellett, az előbbi 1,6 százalékkal, az utóbbi 3,9 százalékkal mérséklődött, elsősorban a cseh korona erősödése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik