Élet-Stílus

UEFA-kupa: talpon maradni

Mind a két magyar csapat, a kupagyőztes Debrecen és a Győri ETO FC is 1-1-es állásról igyekszik kiharcolni a továbbjutást az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában a kazah Sahtar Karaganda, illetve a grúz Zestafoni ellen.

A bajnokságot a ZTE legyőzésével indító Debrecen helyzete valamivel könnyebbnek tűnik, lévén a hajdúságiak hazai pályán feszülhetnek neki a kazah Sahtar Karaganda együttesének.

Kerekes Zsombor, a kupagyőztes csatára a sportnapilapnak elmondta, egy gyors gól megnyugtatná a csapatot, egyúttal meglapozhatná a továbbjutást. A debreceniek középpályása Czvitkovics Péter úgy véli, csapata a helyzetek alapján gólokkal nyerhetett volna az idegenbeli találkozón, ugyanakkor az 1-1-es döntetlent is biztatónak tartja. No persze – hiszen a magyar együttesnek már a 0-0 is elegendő az üdvösséghez.

„Ígérhetem, hogy nem játszunk gól nélküli döntetlenre, sem kontrákra. Támadni foguk, mert nekünk gólokkal kell nyernünk a kazah együttes ellen” – idézte a 25 esztendős futballista szavait a Bihari Napló című lap.

Jó előjel: a debreceni Rudolf Gergely duplázott a hétvégén (MTI)

Jó előjel: a debreceni Rudolf Gergely duplázott a hétvégén (MTI)

Ivan Azovszkij, a vendégek trénere szerint a Loki remek játékerőt képvisel, ennek ellenére sem ő, sem a tanítványai nem mondtak le a továbbjutásról. Azovszkij szerint amennyiben sikerülne korán gólt szerezniük, akkor bármi megtörténhet.

A Karaganda az FK Almaty elleni idegenbeli 3-3-as döntetlennel hangolt a debreceni csatára; nem mellékesen: 19 meccset játszva jelenleg hetedik helyen áll a kazah bajnokságban.

Nincs könnyű helyzetben a Győr

A Győr szintén 1-1-ről, ámbátor a Debrecennel ellentétben idegenben, az FC Zestafoni otthonában igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Nincs könnyű dolga. Egyrészt Zestafoni, ahogy azt Győrben is igazolta, masszív együttes, másfelől Egervári Sándor több alapemberével sem számolhat csütörtökön.

Stark Péter (bordatörés), Eugene Fomumbod (bokasérülés), Dudás Ádám (térdsérülés) és Böőr Zoltán (izomhúzódás) miatt nem lehet az ETO segítségére Grúziában, és Bajzát Péter sem teljesen egészséges – a támadó lovaglóizmát fájlalja.

A Győrnek mindenképpen gólt kell szereznie – ez pedig Bojan Bronovics munkaköri feladata. A csatár a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy a Győr nem játszott jól az első meccsen. Hozzátette: csapatát ennek ellenére jobbnak tartja a Zestafoninál, s hiszi, ez a visszavágón be is bizonyosodik.

Egervári Sándor edző is úgy nyilatkozott: van esély a továbbjutásra. A főpróba egyébiránt nem sikerült jól a győriek számára, mivel kikaptak az újonc Haladástól a Soproni Liga hétvégi első fordulójában.

UEFA-kupa-selejtező, 1. forduló, visszavágók:
FC Zestafoni (grúz)-Győri ETO 15:00 (1-1)
DVSC-TEVA – Sahtar Karaganda (kazah), 20:00 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik