Élet-Stílus

Magyar Nagydíj: utcai parádé Siófokon

A szervezők szerint legalább százezren követték figyelemmel a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából rendezett balatoni utcai fesztivált. Az érdeklődők a Red Bull Renault és a Torro Rosso istálló versenyautóit csodálhatták meg a siófoki belvárosban kialakított 2,1 km-es pályán.

Előbbiben Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke, míg az utóbbiban az osztrák Gerhard Berger, a Torro Rosso társtulajdonosa, volt F-1-es pilóta, illetve Sébastien Bourdais ült.

Gerhard Berger is beült a Torro Rossóba (MTI)

Gerhard Berger is beült a Torro Rossóba (MTI) – KÉPGALÉRIA!

Az autók a tihanyi apátságtól indultak útnak, a hegyoldalon lefelé egészen a kompkikötőig száguldottak, ezt követően pedig hajóval a déli partra vitték őket.

Eközben a Red Bull légi bemutatóját élvezhették a szurkolók. A pilóták kétszer öt kört tettek meg a siófoki 2,1 km-es pályán, egyenként másfél perc alatt átlagban. Gyakorlatilag autópályává változtak a város útjai, hiszen átlagban 120 km-es sebességgel szántották az aszfaltot a mintegy 800 lóerős járművek.

Légiparádé Siófok felett (MTI)

Légiparádé Siófok felett (MTI) – KÉPGALÉRIA!

Palik László elmondta, hogy a siófoki Forma-1-es parádé ötlete Balázs Árpád siófoki polgármestertől származik, s három hónapos szervezőmunka előzte meg az eseményt.

“A pálya mellett szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, csodálatos ilyen körülmények között bemutatót tartani. Tavaly körülbelül 400 millió tv-nézője volt a parádénak, ha ezt meg tudjuk ismételni, vagy ennek környékén vagyunk akkor nem lehet akadálya a folytatásnak” – mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

Mintegy százezren voltak kíváncsiak az autókra (MTI)

Közel százezren voltak kíváncsiak az autókra (MTI) – KÉPGALÉRIA!

A bemutató idejére a vasútállomás és a buszpályaudvar egyaránt megközelíthetetlen volt, sőt a kompforgalom is szünetelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik