Élet-Stílus

Paul Anka Nirvana-számot is játszik

Paul Anka reneszánszát éli miután saját képére szabott olyan klasszikus rockszámokat, mint a Bon Jovi It’s My Life-ja, vagy a Nirvana Smells Like Teen Spririt-je, de jövő héten kedden a Papp László Budapest Sportarénában biztosan szerepel majd az ötvenes-hatvanas évek világhírű slágerei is, mint a Diana vagy a You Are My Destiny. Videó.

Az énekest két legújabb albuma, a Rock Swings és a Classic Songs, My Way hozta vissza a reflektorfénybe. Az új lemezekre felkerült többek között Bon Jovi It’s My Life, Lionel Richie Hello, Eric Clapton Tears in Heaven című dala, s feldolgozta az Oasis Wonderwallját, valamint a Nirvana Smells Like Teen Spririt-jét. A You Are My Destinyt napjaink egyik sikeres énekesével, Michael Buble-lal együtt énekli, s duettet ad elő Bon Jovival is. A Classic Songs, My Way tartalmazza az összes Paul Anka-slágert.

Paul Anka Nirvana-számot is játszik 1

A Kanadában libanoni szülők gyermekeként világra jött Paul Anka szerdán lesz 67 esztendős. Nyári európai turnéja keretében érkezik Budapestre, amelynek az az apropója, hogy ötven évvel ezelőtt indult rendkívül sikeres pályafutása.

Az énekes a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb előadóinak listáján, Elvis Presley, a Beatles és mások között. A dallamos slágerek népszerű előadója 1957 óta folyamatosan turnézik. Tizenhat éves korában lett világsztár, akkor jelent meg a Diana, egy évvel később pedig a You Are My Destiny című slágere.

Összesen 124 albuma jelent meg, rajtuk olyan népszerű dalokkal mint az Esso Besso, a Put Your Head on My Shoulder, a Crazy Love, a Tonight, My Love Tonight. Longest Day című dalát 1962-ben Oscar-díjra jelölték. Albumaiból mintegy 15 milliót adtak el, kislemezeiből is 120 milliónál több fogyott. Összesen mintegy 900 dalból áll katalógusa.

A Jazzy Rádió interjújából kiderül, hogy a Rock Swings albumról biztosan játszik majd jónéhány dalt, és persze nem maradnak ki a régi nagy slágerek sem, szóval kicsit eklektikus lesz a koncert. A koncertet szervező Show Time szerint Paul Ankát tizenhárom tagú zenekar kíséri majd és mintegy 8 fős külföldi és közel 50 tagú magyar stáb készíti elő a koncertet technikailag.

A sztár most jár először Magyarországon, és barátnőjével Annával, valamint két gyermekükkel valószínűleg nem csak a koncert napját töltik itt, de pár napot szánnak arra is, hogy körülnézzenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik