Élet-Stílus

Felrobbant oxigénpalackok lyukasztották ki a Boeinget

Ausztrál szakértők feltételezik, hogy oxigénpalackoknak a csomagtérben való felrobbanása okozhatta a héten a hatalmas lyukat a Quantas légitársaság utasszállító gépén.

Az ausztrál légitársaság Boeing-747 típusú gépe 365 utassal és legénységgel a fedélzetén Hongkongból Melbourne-be tartott pénteken, amikor 8800 méteres magasságban robbanás történt és háromméteres lyuk keletkezett a gép törzsén. 6000 méteres süllyedés után a gép kényszerleszállást hajtott végre a Fülöp-szigeteki főváros, Manila repülőterén.

Ha az oxigénpalackok robbanásával kapcsolatos feltételezés beigazolódik, a vizsgálat eredménye hatással lehet a világszerte közlekedő más Boeing-747 gépekre is.

Két elsősegélynyújtó oxigénpalack is van elhelyezve körülbelül azon a részen, ahol a lyuk keletkezett – mondta Peter Gibson, az ausztrál légi közlekedési hatóság szóvivője. “Egyelőre nem állíthatjuk biztosan, hogy ez volt az incidens oka, de egyértelműen ez az egyik fontos irány, amelyben folyik a vizsgálat” – tette hozzá Gibson.

Az incidensről készült elsődleges jelentést várhatóan harminc napon belül teszik közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik