Élet-Stílus

Döntetlen a horvátok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott Horvátországgal az Unicum-kupa második napján - a végső sorrendről az utolsó forduló dönt.

Bő két hete az Európa-bajnokságon Kemény Dénes együttese a csoportkörben, majd a bronzmérkőzésen is egy góllal nyert a horvátok ellen.

Ennél fogva a pekingi ötkarikás játékok előtti utolsó felmérőn a három a magyar igazság jegyében harmadszor is győzelmet remélt a honi szurkolósereg, amely kiváló hangulatot teremtett a Hajós Afréd uszodában a szombat esti összecsapás előtt.

A vízben kezdettől ádáz küzdelem zajlott, kölcsönös rontásokkal, kapusbravúrokkal, jellemző, hogy 4 perc elteltével született az első gól, méghozzá Kiss Gergely jóvoltából.

Biros „mérföldes” bombája ragadtatta nagy tapsra ismét a szurkolókat, aminek szépséghibája annyi volt, hogy ezzel lett egyenlő (2-2), merthogy közben a horvátok sem tétlenkedtek. Olyannyira, hogy a vezetést is megszerezték (2-3), de Molnár és Kis Gábor révén már nálunk volt az előny (4-3).

Csakhogy innentől megint vendégvezetés következett, s a félidő előtt még Hosnyánszky amúgy remekbe szabott löketére is érkezett válasz (5-6). Aztán folytatódott az „üldözőverseny”, és eredményesen, mivel egy Biros- és két Madaras-találattal 8-8-nál sikerült befogni a világbajnoki címvédő riválist.

Kemény küzdelem zajlott Hajós uszoda medencéjében (MTI)

Kemény küzdelem zajlott a medencében (MTI)

Az utolsó nyolc perc sem nélkülözte az izgalmakat, a feszültséget, főleg azután, hogy a horvátok két góllal vezettek.

Ugyanakkor a küzdőképes Kemény-legénység döntetlenre mentette a szombat esti ütközetet Molnár és Biros góljának, illetve annak köszönhetően, hogy Szécsi remekelt a kapuban.

A vasárnapi záró körben az oroszokkal játszanak a mieink.

Kemény Dénes nyilatkozata

„Nagyon nehéz meccs volt, amelyen pszichés nyomás is nehezedett a csapatra, hiszen saját közönségünk, csaknem ötezer ember előtt kellett úgy szerepelnünk, hogy ne okozzunk csalódást. Jobb lett volna, ha nyerünk, a győzelem azonban elmaradt, mert elég sok hibát követtünk el gólhelyzetekben. Talán benne volt ebben a heti nagy munka, a feszültség, s tán az is, hogy az utolsó hat meccsünkön egyszer sem tudtunk úgy játszani, hogy ne legyen sérültünk. Itt, az Unicum Kupán az eddigi két mérkőzésünkön például Kásás Tamásra nem számíthattam. Ennél fogva a húzóembereket kevésbé pihentethettem, nehezebb volt cserélnem. Összességében úgy-ahogy hoztuk magunkat.”

Unicum-kupa, 2. forduló:
Magyarország-Horvátország 10-10 (2-2, 3-4, 3-2, 2-2)
Gól: Biros 3, Madaras, Molnár 2-2, Kiss G., Kis G., Hosnyánszky

Németország-Oroszország 11-8

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik