Élet-Stílus

Peking 2008: 596 amerikai sportoló indul

A pekingi olimpián 596 amerikai sportoló vesz részt - derült ki az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) által kiadott hivatalos névsorból. A csapatba 310 férfi és 286 női sportoló került be.

A legidősebb az 58 éves John Dane vitorlázó, míg a legfiatalabb a mindössze 15 esztendős Mary Beth Dunnichay műugró.

Három amerikai sportolónak, az úszó Dara Torresnek, az országúti kerékpáros George Hincapienek és az íjász Butch Johnsonnak a pekingi már az ötödik olimpiai szereplése lesz.

A kerékpáros George Hincapie ötödik olimpiájára készülhet (AP)

A kerékpáros George Hincapie ötödik olimpiájára készülhet (AP)

Sheila Taormina ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy ő az első nő, aki három különböző sportágban is kvalifikálta magát az olimpiára, ezúttal öttusában áll rajthoz a nyári játékokon, míg korábban úszásban és triatlonban volt olimpikon.

Az USOC a névsor nyilvánosságra hozatalakor jelezte, hogy betegség és más nem várt esemény révén még a lista módosulhat.

Nos, máris így tűnik, hogy egy változtatásra szükség lesz, ugyanis szerda éjszaka kiderült, pozitív lett Jessica Hardy amerikai úszóválogatón adott mintájának eredménye.

Obama az nbc-nél kampányol az olimpia alatt

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-várományosa ötmillió dollárért vásárol reklámidőt az NBC tévétársaságtól a pekingi olimpia idejére – erősítette meg az NBC szóvivője az erről szóló sajtóhíreket.
A kampányt támogató adományok terén csúcsokat döntögető demokrata politikus lépése, az, hogy egy országos televízióban hirdessen, rendkívül szokatlan, részben a tévéhirdetések magas tarifája miatt, részben azért, mert az effajta reklámok nem feltétlenül azokat a tömegeket célozzák meg, amelyekre a kampány, úgymond, ki van hegyezve.
Az olimpiai játékok augusztus 8-án kezdődnek, míg a demokrata jelöltállító gyűlés augusztus utolsó hetében lesz. A júniusi adatok szerint Barack Obama kampányszámlájára 52 millió dollár érkezett be, csaknem kétszer annyi, mint amennyi John McCain számlájára, ő 21,5 millió dollárt kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik