Élet-Stílus

Rajtol az U18-as férfi kosárlabda B divíziós Eb

Tavaly novemberben nyerte el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) az idei U18-as férfi B divíziós Európa-bajnokság rendezési jogát, ám csupán 36 nappal ezelőtt dőlt el, hogy a pénteken kezdődő torna helyszíne Debrecen lesz.

Többek között ez is elhangzott a magyar válogatottal együtt 20 gárdát felvonultató rendezvény sajtótájékoztatóján. Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára elmondta, korábban Szolnok és Szombathely neve merült fel lehetséges helyszínként, ám egyik város önkormányzatával sem sikerült megállapodni.

A főtitkár reményei szerint a hazai rendezésű viadal a sportág utánpótlás-nevelési helyzetét is javíthatja.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, a másik két helyszín által nyújtott lehetőségekkel – szállás, utaztatás, szervezés – szemben Debrecenben minden szempontból jobbak a feltételek.

A polgármester kiemelte, hogy a városnak 2001 óta ez a 13. világversenye, így a Debreceni Sportcentrum Kht. munkatársai igen kipróbált csapatot alkotnak.
„Emellett természetesen városmarketing szempontjából is fontos volt, hogy Debrecen felvállalja a rendezést, hiszen véleményünk szerint – amelyek mérésekkel is alátámaszthatók – a sportmarketingen keresztüli városmarketing hatékonyabb, ráadásul jobb ügyet is szolgál” – nyilatkozta Kósa Lajos.

A torna költségvetése 82,5 millió forint, amelyhez Debrecen városa legfeljebb 30 millió forinttal, illetve a létesítmények – két helyszínen, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban és a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban lesznek a mérkőzések – térítésmentes rendelkezésre bocsátásával járul hozzá.

Lakosa Zsolt, a magyar válogatott szövetségi edzője úgy véli, a magyar csapat csoportbeosztása viszonylag kedvezőnek mondható, így bejuthat a nyolc közé, ami siker lenne.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Péntek, 18:15:00:
Magyarország–Finnország (Hódos Imre Rendezvénycsarnok)
Szombat, 20:30:
Grúzia–Magyarország (Oláh Gábor utcai sportcsarnok)
Hétfő, 18:15:
Magyarország–Dánia (Oláh Gábor utcai sportcsarnok)
Kedd, 18:15:
Szlovákia–Magyarország (Hódos Imre Rendezvénycsarnok)

A torna első két helyezettje szerepelhet a jövő évi Európa-bajnokságon az A divízióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik