Élet-Stílus

Brazil szupertehetséget vett az Inter (videó)

Az olasz bajnok Inter labdarúgócsapata leigazolta a brazil Vasco da Gama mindössze 16 éves csodacsatárát, a Real Madrid által is csábított Coutinhót.

A Vasco da Gama elnöke, Roberto Dinamita szerdán jelentette be, hogy klubja megegyezett az olasz aranyérmes Interrel Philippe ‘Coutinho’ Correia átigazolásának ügyében. A 16 éves támadó középpályás, akit óriási tehetségnek tartanak, tízmillió brazil realért, hozzávetőleg négymillió euróért kerül az olasz csapathoz, de csak akkor, amikor betölti 18. életévét.

„Eldöntöttük, hogy eladjuk őt az Internek. A megállapodásunk úgy szól, hogy Coutinho egészen addig nálunk marad, amíg nem lesz nagykorú” – magyarázta Dinamita. A „csodacsatár” a napokban Milánóba utazik, hogy aláírja a szerződését, majd a tervek szerint 2010 júniusában tér majd vissza a San Siróba.

Coutinho akcióban:

„Az álmaimban Európában és a válogatottban futballozom. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy klubhoz kerülök majd. De még azelőtt valóra váltanám egy másik álmom: a Vasco felnőtt csapatában pályára szeretnék lépni a telt házas Maracánában” – így az 1992. június 12-án született játékos.

Coutinhót egyébként a spanyol bajnok Real Madrid is szerette volna megkaparintani. A királyi klub februárban úgy próbálta meg a spanyol fővárosba csábítani, hogy édesapjának ajánlott munkát, arra számítva, hogy így a család – Coutinhóval együtt – Madridba költözik.

Ezt a Vasco da Gama igencsak zokon vette, s az esetet jelentette a a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik