Élet-Stílus

Szaporodnak a wellnesshotelek Horvátországban

Több jelentős egészségturisztikai beruházás indult és indul a közeljövőben Horvátországban, amelyek a tengerparttól távolabbi területeken is magas színvonalú szolgáltatásokat kínálnak.

Nemcsak időben, de térben is a nyári szezon kiterjesztését célozzák a nemrég indult vagy még tervezett egészségturisztikai beruházások, elsősorban a Zágrábtól északra fekvő gyógyfürdőhelyeken, de természetesen az Adria partján is épülnek új wellness-szállók.

Befejezés előtt áll a zárt medencék és wellness-szolgáltatások egyik legnagyobb komplexumának építése a Zágrábtól északra fekvő Krapinske Toplice gyógyfürdőben. A pihenést nemcsak a medencék, a szaunák és a masszázs jelenti, de a zagorjei dombság várkastélyokkal tarkított vidéke és a megóvott természeti környezet is.

A wellnessturizmus felé fordult Horvátország (forrás: sxc)

A wellnessturizmus felé fordult Horvátország (forrás: sxc)

Ugyancsak ezen a vidéken, alig 30 kilométerre a fővárostól, Stubicke Toplicében hamarosan megkezdődik Európa egyik legelegánsabb és legjobban felszereltnek elképzelt egészségturisztikai központjának építése. A tengerparton összesen 12 szállodát üzemeltető Sunce Hoteli vállalatcsoport beruházásának értéke mintegy 109 millió euró. A komplexumban öt- és négycsillagos színvonalon egyszerre 1180 vendég elhelyezésére lesz lehetőség, a szolgáltatások köre pedig a rehabilitációs kezelésektől a sport- és szórakozási lehetőségekig terjed.

Az Adria partján az idei szezonban szintén a wellness jegyében szélesítik több klasszikus szálloda szolgáltatásait is. Dubrovnikban az egykori Plakir Hotel született újjá Valamar Lacroma Resort néven, Mali Losinjban a Hotel Aurora, Splitben pedig a Hotel Marjan felújításával és modernizálásával bővítették a kínálatot az egészségturisztikai szolgáltatásokat igénylők kedvéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik