Élet-Stílus

Ellenfél nélkül maradt Balzsay

Az utolsó pillanatban visszalépett a kanadai fél, ezért nem kerül sor ma a Balzsay Károly-Jean Pascal versenytárgyalásra a WBO ideiglenes nagyközépsúlyú övéért.

Jean Pascal csapata nemet mondott a WBO ajánlatára, hogy a kanadai és Balzsay Károly az ősszel összecsapjon a szervezet ideiglenes nagyközépsúlyú világbajnoki övéért. A WBO a mára tervezett versenytárgyalást eredetileg a betöltetlen övért írta ki, múlt héten azonban a bajnok, Joe Calzaghe jelezte, hogy nem kíván lemondani övéről, melyet 1997 óta birtokol, s Pascal csapatának a kockázatos összecsapás az ideiglenes övért már nem hangzott olyan jól.

A kanadai promóter, Yvon Michel, a szervezet elnökének, Francisco Valcarcelnek írt levelében tájékoztatta a WBO-t a döntésről. “Tekintetbe véve Jean nemzetközi pozícióját és jelenlegi lehetőségeit, úgy döntöttünk, hogy nemet mondunk.”

Balzsay ellenfele visszalépett (MTI)

Balzsay ellenfele visszalépett (MTI)

Pascal visszalépésével két lehetőséggel lehet számolni: a WBO vagy kiír egy újabb versenytárgyalást Balzsay és a legmagasabban rangsorolt, elérhető kihívó között, vagy nem rendez összecsapást az ideiglenes övért – ez utóbbi esetben egy eliminátori mérkőzés lehetséges. Akár eliminátorra, akár az ideiglenes világbajnoki összecsapásra kerül sor, az ellenfélre a ranglista első feléből lehet számítani:

1. Balzsay Károly
2. Jean Pascal
3. Carl Froch
4. Librado Andrade
5. Jermain Taylor
6. Jean Paul Mendy
7. Andre Ward
8. Denis Inkin
9. Allan Green
10. Victor Oganov
11. Fulgencio Zuñiga
12. Sakio Bika
13. Daniel McKinnon
14. Andre Dirrell
15. Isaac Rodrigues

Pascal mellett kapásból kiesik Froch és Taylor, akik a WBC-nél bokszolhatnak a felszabaduló övért, és Andrade, aki októberben az IBF bajnoka, Lucian Bute ellen lép szorítóba. A legmagasabban rangsorolt, elérhető név így a veretlen francia Jean Paul Mendy (24-0-1; 13KO), aki tavaly megpróbálta megszerezni az IBO övét, ám Anthony Hanshaw ellen döntetlenezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik