Élet-Stílus

Az EFOTT-on is látogatórekord volt

Látogatórekordot döntött a vasárnap befejeződött 33. EFOTT; a dunaújvárosi Szalki-szigeten mintegy 60 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján.

A találkozó akár a hazai rockzene fesztiválja is lehetett volna, ugyanis csak honi együttesek léptek színpadra. A legtöbben a szombati Tankcsapda-koncertre voltak kíváncsiak, a becslések szerint legalább 12 ezren hallgatták az együttest – közölte a rendezvény sajtószóvivője Pazaurek Piroska. A kedden nulladik nappal megkezdődött fesztiválon kilenc helyszínen 300 fellépő szerepelt.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A koncerteken kívül számos más program is várta a találkozó részvevőit, Mivel az idei EFOTT a sport jegyében zajlott, a részvevők sportolókkal találkoztak, vetélkedőkön vettek részt, valamint egy homokkal leszórt óriás röplabdapályán próbálhatták ki ügyességüket.

Dunaújváros önkormányzata 100 millió forintot biztosított az eddig elhanyagolt sziget rekonstrukciójára. Kiépítették a hiányzó közműveket, 40 zuhanyozót állítottak fel, s csaknem félmillió forintért két robogót vásároltak az EFOTT területén szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A fiatalokat térítésmentesen szállították a Volán fesztiválbuszai a szigetre és onnan Dunaújvárosba. Mivel az öböl vizében tilos volt a fürdés, a fesztiválozók ingyen fürödhettek a városi uszodában.

Korábban a Sziget Szervezőiroda által szervezett VOLT Fesztivál, és a Balaton Sound is rekord látogatószámot ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik