Élet-Stílus

Kaká rekordösszegért kerülhet a Chelsea-hez

Kaká, az AC Milan sztárjátékosa rekordösszegért, 100 millió euróért kerülhet a Chelsea-hez, állítja a brazil középpályás személyi tanácsadója.

Kaká átigazolási rekordnak számító 100 millió euró fejében a Chelsea-hez kerülhet – árulta el a brazil futballista személyi tanácsadója. Diogo Kotscho szerint jó esély kínálkozik megállapodásra. „A Real Madrid tavaly tett 90 millió eurós ajánlatát visszautasította az AC Milan, ám azóta változott a helyzet. Először érezzük azt, hogy az átigazolás létrejön. A Milan pillanatnyi helyzetében ez az üzlet mindenkinek jó lehet” – magyarázta Kotscho a The Guardiannak nyilatkozva.

Kaká tanácsadója utolsó mondatában arra utalt, hogy milánóiak anyagi téren álltak már jobban is. A klubnak ugyanis komoly bevételkiesést jelent, hogy a csapat idén nem állhat rajthoz a BL-ben. Ronaldinho, Mathieu Flamini és Gianluca Zambrotta megszerzését követően nem is tervezett több igazolást az AC Milan, ám a Kakáért kapott pénzből további erősítésre is telhet.

Búcsút int Milánónak (AFP)

Búcsút int Milánónak? (AFP)

Persze Kaká sem járna rosszul a klubváltással, egyrészt az angol együttesnél jelentősen nőne a fizetése, másfelől a transzferdíj 10 százalékát egyből megkapná.

Ami pedig a szakmai érveket illeti, nos, a londoni kékeknél újra együtt dolgozhatna honfitársával, Luiz Felipe Scolarival, aki 2002-ben bizalmat szavazott neki a brazil válogatottnál, amellyel 2002 nyarán világbajnoki címet szerzett.

A 26 éves játékosnak egyébiránt 2012-ig van szerződése a Milannal, ám a vezetőkkel nem túl rózsás a viszonya, miután azok kikötötték, hogy nem vehet részt a pekingi olimpián.

Ha létrejön a 100 millió eurós klubváltás, úgy Kaká lesz minden idők legrágább labdarúgója. Az eddigi rekorderért, Zinedine Zidane-ért 80 milliót adott a Real a Juventusnak 2001-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik