Élet-Stílus

Két magyar érem öttusa-Eb-n

Ezüstérmet szerzett a Kasza Róbert, Tibolya Péter, Marosi Ádám összeállítású magyar csapat a Moszkvában zajló öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, egyéniben Kasza Róbert a dobogó harmadik helyén zárt.

A magyar csapatot csak az oroszok előzték meg, s Kasza Róbert egyéniben is felállhatott a dobogóra, két orosz – az Athénban olimpiai bajnok Andrej Mojszejev, illetve az idén Budapesten világbajnoki címet szerző Ilja Frolov – mögött harmadik lett.

Tibolya Péter a kilencedik, Marosi Ádám a 11., az egyéni induló Németh Róbert pedig a 28. végzett a hagyományos versenyben.

„Én még ilyen jól nem láttam futni Kasza Robit, nagyon nagyot teljesített az utolsó számban. Összességében az egész napja jól sikerült, a lovaglásban ugyan három akadályt levert, de az esőtől csúszós és egyébként is nehéz volt a pálya” – értékelte Kasza produkcióját Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat (MTI)

Ezüstérmet szerzett a magyar csapat (MTI)


„Csapatban kicsik voltak a különbségek az orosz és a magyar versenyzők között, a célba érkezés után sejtettük, hogy másodikak vagyunk, ugyanakkor azért meg kellett várni a hivatalos végeredményt” – tette hozzá a szakember.

A magyarok közül Marosi számot nyert, a 200 méteres úszásban bizonyult a legjobbnak 1:57.15 perces kiváló idővel, Kasza ugyanitt 1:59.77-tel harmadikként zárt. A másik fizikai próbában is akadt kiváló magyar teljesítmény, Tibolya Péter a 3000 méteres futásban holtversenyben lett második 9:36 perces idővel, egy másodperccel lemaradva az orosz Ovcsarovtól.

Csütörtökön, a női versenyben a legjobb magyar versenyző, Gyenesei Leila kilencedik lett.
A Gyenesei, Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien összeállítású női csapatunk a litván, a fehérorosz és az orosz együttes mögött a negyedik helyen végzett.

Eb, férfiak, egyéni:
1. Andrej Mojszejev (orosz) 5536 pont
2. Ilja Frolov (orosz) 5536
3. Kasza Róbert 5508

9. Tibolya Péter 5388
11. Marosi Ádám 5380

Csapat:
1. Oroszország 16324 pont
2. Magyarország 16276
3. Csehország 16088
Szombaton a női váltót rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik