Élet-Stílus

Külföldön is gyászolják a kenulegendát

Az egész világon megemlékeztek a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics Györgyről. A pekingi játékok hivatalos honlapján, az európai és tengerentúli lapokban egyaránt írtak a 36 éves, kétszeres olimpiai bajnok tragédiájáról.

A nagy nemzetközi internetes portálok egyaránt vezető hírként emlékeznek meg Kolonics György, a kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar kenus keddi haláláról.

A legnagyobb sportlapok – mint például a Sports Illustrated – egyaránt “kenulegendának” titulálja a 36 évesen elhunyt klasszist, de nemcsak a szaklapok, hanem az olyan napilapok és tévétársaságok internetes oldalai is vezető hírként közlik a tragédiát, mint a USA Today, a Houston Chronicle, a West Australian vagy az ABC News, az NBC és a Fox.

Kolonics (b) és Kozmann a szegedi világbajnokságon (MTI/EPA)

Kolonics (b) és Kozmann a szegedi világbajnokságon (MTI/EPA)

Ausztrálián és Észak-Amerikán kívül Európában is nagy visszhangot váltott ki Kolonics halála: több lap – köztük a tekintélyes olasz Gazzetta dello Sport, illetve a német Bild – megszólaltatja Baráth Etele szövetségi elnököt vagy Ganczer Gábort, a szövetség sajtófőnökét.

Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Spanyolországban különösen nagy terjedelemben foglalkoznak a történtekkel, nem ritka, hogy nemzeti hősnek titulálják Kolonicsot, s az egész sportvilágot megrázó esetként számolnak be a tragédiáról.

A pekingi olimpiai játékok hivatalos honlapja is írt Kolonics halálaról. A cikk szerzője kiemeli, hogy ötödik olimpiájára készült a 35 éves klasszis, aki két számban (C2-500 és C2-1000) is kivívta magának az indulási jogot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik