Élet-Stílus

Halmosi a legdrágább magyar focista

Halmosi Péter a Premier League-be feljutott Hull csapatában folytatja a pályafutását. Amennyiben valós a kétmillió fontos vételár, úgy a 28 éves válogatott középpályás a legdrágább magyar futballista lett.

Hosszas tárgyalások után megállapodott egymással Halmosi Péter áráról a másodosztályú Plymouth Argyle, valamint a Premier League-be most feljutott Hull City. A 28 éves magyar válogatott középpályás négy évre szóló szerződést kötött új munkaadójával. A Hull állítólag kétmillió fontot adott Halmosiért, igaz, ezt az értesülést egyik klub sem erősítette meg.

Ámbátor ha valós a kétmillió fontos vételár, úgy a szombathelyi nevelésű játékos – aki DVSC-ből igazolt Angliába – a legdrágább magyar futballista lett, megelőzve Gera Zoltánt, akit 2004-ben 1,5 millió fontért vett meg a West Bromwich az FTC-től.

Az élvonalban futballozhat (www.football.co.uk)

Az élvonalban futballozhat (www.football.co.uk)

„Ez volt Péter utolsó esélye, hogy a Premier League-ben szerepeljen, és megszolgálta a bizalmat. Sok sikert kívánunk neki” – nyilatkozta Halmosi korábbi edzője, a Plymouth menedzsere, Paul Sturrock.

A Hull Halmosi mellett George Boatenget (Middlesbrough) és a kapus Tony Warnert (Fulham) is megszerezte – mind a ketten kétéves szerződést kötöttek -, s korábban Bernard Mendyt (PSG), illetve Geovannit (ManCity) is leigazolta, továbbá véglegesítette Craig Fagan szerződését.

A rájátszás döntőjében a Bristol Cityt legyőző Hull 104 éves fennállása során először szerepelhet a Premier League-ben, az augusztus 16-án esedékes nyitányon a Fulhamet fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik