Élet-Stílus

Elengedte Ronaldinhót a Barca

Elvi megállapodásra jutott az FC Barcelona és az AC Milan, aminek értelmében az olasz focicsapathoz igazolhat Ronaldinho. A Juventusnál eközben lezártnak nyilvánították az átigazolási piacot.

Az AC Milan internetes oldalán kedd este megjelent közlemény szerint a brazil labdarúgó már szerdán Milánóba utazik orvosi vizsgálatra, majd aláírja a szerződést, amely három évre – 2011. június 30-ig – az olasz csapathoz köti.

A spanyolok két ajánlatot is kaptak. Az angol Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurót kínált a világklasszis brazil futballistáért. Az olaszok első ajánlata mindössze 15 millió euró volt, de maga Ronaldinho az olasz csapatot favorizálta. A hosszas tárgyalások eredményeként a Milan végül 25 millió eurót fizet: 21 millió fix, 4 millió pedig eredményfüggő – ezt akkor kapja meg a katalán egyesület, amennyiben a Milan bejut a BL-be 2009/10-es szezonban.

„Nem szeretnék a Barcelonáról beszélni, inkább élvezem, hogy egy új fejezet nyílik az életemben. Megígértem a Milan szurkolóinak, hogy elszántan küzdök majd a sikerért” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a klasszis.

Ronaldinho a Milan elnöke és a Barca elnöke társaságában (MTI/EPA)

Ronaldinho a Milan elnöke és a Barca elnöke társaságában (MTI/EPA)

Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 esztendős aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: a májusban zárult spanyol szezonban mindössze 13 bajnoki meccsen volt kezdő, sérülés, illetve fizikális problémák miatt nagyon sok összecsapáson nem jutott szóhoz. Legutóbb március 9-én játszott utoljára tétmérkőzésen, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt.

A Barca új trénere, a Frank Rijkaard posztjára a tartalékoktól felhozott Josep Guardiola sem számított Ronaldinhóra. „Nélküle is teljes a keretünk. Nem érzem benne, hogy olyan játékos lesz, mint egykoron” – nyilatkozta a fiatal szakember, aki szerint a brazil távozása a “legjobb megoldás a csapat számára”.

A brazil labdarúgó, aki két ragyogó szezont (2004-2005, 2005-2006) tudhatott magáénak a katalán sztárcsapatnál, összesen öt szezonban kétszázszor lépett pályára, és 91 gólt szerzett. Két bajnoki cím (2005, 2006) mellett, egyszer a Bajnokok Ligájában (2006) is a csúcsra ért a katalánokkal.

Ronaldinho mehet az olimpiára

Ronaldinho részt vehet a pekingi olimpián, miután az AC Milan bejelentette, elengedi frissen igazolt labdarúgóját. „Tiszteletben tartjuk a játékosnak azt az állásfoglalását, amit még Milánóba érkezése előtt tett. Amennyiben már régebben nálunk futballozna, őt sem engednénk el. Mivel azonban csak ezen a héten szereztük meg, így részt vehet az olimpián” – így Adriano Galliani klubelnök, aki egyben arra is utalt ezzel, hogy Kakát nem engedték el a játékokra.

Portré
Név: Ronaldo de Assis Moreira
Mezszám: 10
Pozíció: csatár
Klubjai: Gremio Porto Alegre (1990-2001), FC Paris St. Germain (2001-2003), FC Barcelona (2003-2008)
Született: 1980. március 21.
Magasság: 181 cm
Súly: 80 kg
Nemzetiség: brazil

juventus: nincs több igazolás

A dán Christian Poulsen szerződtetésével a Juventusnál lezártnak nyilvánították az átigazolási piacot. „Nem veszünk több játékost, a támadóink rendkívül erősek, Poulsen leigazolásával pedig a középpályát is megszilárdítottuk” – nyilatkozta Giovanni Cobolli Gigli, a zebrák tulajdonosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik