Élet-Stílus

Magyarországon tér vissza a nehézsúlyú világbajnok

Külföldi lapértesülések szerint, több mint három év kihagyást követően, Magyarországon tér vissza a korábbi nehézsúlyú vitathatatlan világbajnok Riddick Bowe (42-1-0).

Néhány nappal ezelőtt, felettébb érdekes párosítás került fel a boxrec.com oldalára, azaz, a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Riddick Bowe (42-1-0), 3 év kihagyás után, Budapesten, a nehézsúlyú magyar bajnok, Petrányi Zoltán (40-20-0) ellen vívja visszatérő mérkőzését. Az adatot nem Magyarországon rögzítették, ezért nem láthattunk a kulisszák mögé. Ezek után, a hétvégén, több dán internetes oldal közölte a Robert Larsennel készített interjút, melyben a dán menedzser bejelentette, hogy megállapodás született a Riddick Bowe vs Petrányi Zoltán augusztus 12-i budapesti mérkőzésre. Az összecsapást 10 menetre tervezik.

A 41 éves amerikai bokszoló fantasztikus karriert futott be, hisz a szöuli olimpia ezüstérme után profinak állt, ahol többször szerzett nehézsúlyú világbajnoki övet; 1992-ben vitathatatlan világbajnok is volt, vagyis az összes akkor jelentős vb-címet (WBC/WBA/IBF) begyűjtötte. Egyetlen vereségét Evander Holyfieldtől szenvedte el, 1993-ban, többségi döntéssel, de mérlege a legendás honfitárs ellen még így is pozitív, hisz ő két győzelmet jegyez ellene.

Három éve nem bokszolt (AFP)

Három éve nem bokszolt (AFP)

A ’90-es évek egyik legmeghatározóbb nehézsúlyú ikonja 1996-ban akasztotta szögre kesztyűit, azóta sem bizonyított agyi sérülések miatt, majd később börtönbe került. Szabadulása után, 2004-ben, az amerikai ökölvívó úgy döntött, hogy újból kesztyűt húz, és George Foreman példáját követve megpróbál ismét világbajnoki címet szerezni. 2004-ben és 2005-ben is ringbe lépett, ám teljesítménye elmaradt a várakozástól, majd mentális problémái miatt az USA-ban megtagadták a versenyzői licencének meghosszabbítását. Idén év elején felmerült, hogy Dániában ismét szorítóba lép, de az a mérkőzés, Bowe sérülése miatt elmaradt.

Magától érthető volt, hogy Petrányi Zoltánt is megkérdeztük a különleges mérkőzésről: “A hír igaz! A tárgyalások már néhány hete megkezdődtek, és az elmúlt hétvégén megszületett a megállapodás. A szerződés aláírásáig nem akartam publikussá tenni a hírt, de a dán szervezők megelőztek. Elméletileg, a hétfői nap folyamán aláírásra kerül a szerződés, utána már én is többet mondhatok a részletekről.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik