Élet-Stílus

Botrányba fulladt a Társulat fellépése

Botrányba fulladt a Társulat szereplése szombaton a siófoki szabadtéri színpadon: rockopera helyett haknit kapott a nézőteret zsúfolásig megtöltő közönség - írta hétfőn a Somogyi Hírlap.

Közel kétezren váltottak jegyet a Társulat István, a király címmel meghirdetett produkciójára, ám a 3500 forintos jegyért cserébe „a Társulat amúgy igen tehetséges tagjai musical- meg rockdalokat énekeltek egy órán át, bőszítve a rockoperára váró publikumot” – számolt be az eseményről a megyei napilap, amely szerint sokan már az első negyedórát követően felálltak a helyükről, és távoztak.

Ilyen volt az előadás (Fotó: Gáti András)

Ilyen volt az előadás (Fotó: Gáti András)

Nézők tucatjai követelték vissza a jegy árát (ezt meg is kapták), akik maradtak, azok is folyamatosan „csalók, átverés” bekiabálással adtak hangot nemtetszésüknek.

Kiss László, a házigazda siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója szerette volna elmondani a közönségnek, hogy őt is meglepetésként érte a „hakni”, de a biztonsági emberek letuszkolták a színpadról – olvasható a napilapban.

Az ügynökség szerint teljesítették a vállalást

Az István, a király jubileumi előadását színpadra állító Zikkurat Színpadi Ügynökség szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a Társulat nem teljesítette volna vállalt kötelezettségeit a rockopera keresztmetszetének szombati siófoki előadásán. Ezt Rosta Mária producer hangsúlyozta.

Rosta Mária szerint a rockopera keresztmetszetének előadására szerződtek a Kálmán Imre Kulturális Központtal. Tehát nem a teljes rockoperáról és nem is annak rövidített változatáról volt szó, ugyanis ilyen nem létezik.

A szervezők vezették félre a közönséget?

Rosta Mária elmondta, hogy a Társulat tagjai Siófokon előbb mintegy 60 percben élőben – és mint nyomatékosan hangsúlyozta, nem playbackről – elénekelték a televíziós döntő legszebb dalait, majd 65 percben bemutatták az eredetileg 90 perces István, a király keresztmetszetét, vagyis a mű valamennyi fontos dalát.

A Zikkurat által kiadott közlemény szerint az ügynökség sajnálattal tapasztalta, hogy a helyszínen „a rendezők Kiss László igazgató vezetésével a teljes rockopera előadását hirdették, és ezzel szándékosan félrevezették a jegyvásárlókat”. A rockopera előadását hirdették a kulturális központ honlapján a program-összefoglalóban is. Ezt a tényt a hét folyamán többen jelezték telefonon az ügynökségnek.

A Zikkurat közlése hangsúlyozza, hogy az István, a király „nagyjogos mű”, így abban az esetben, ha valóban a rockoperára szerződtek volna, a központ igazgatójának előzetesen jogengedélyt kellett volna kérnie.

Bár a Somogy Megyei hírlap hétfői írása szerint nézők tucatjai követelték vissza jegyük árát, és bekiabálásokkal adtak hangot nemtetszésüknek, a Zikkurat közleménye szerint a siófoki előadás sikeres volt, „a közönség hosszan ünnepelte” a Társulat tagjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik