Élet-Stílus

Talmácsi kiváló formában

Talmácsi Gábor a szombati, második időmérőn sem talált legyőzőre, így a 125-ös kategória világbajnoka az első helyről startolhat vasárnap a Német Nagydíjon.

A legutóbbi versenyen, a holland GP-n aratott első 2008-as futamgyőzelem után Talmácsi Gábor szezonbeli első pole pozícióját is megszerezte, így az élről várhatja Német GP-t.

A magyar motoros tavaly is megnyerte a kvalifikációt a Sachsenringen, majd a versenyen karrierje legsimább győzelmét aratta, rögtön az élre állt, és képtelenség volt utolérni.

A 2007-es, pole-t érő 1:26.839-as idejétől ezúttal elmaradt, a lényeg persze az, hogy akárcsak a tegnapi időmérőn, a szombati kvalifikáción sem akadt gyorsabb nála, ráadásul javítani is tudott az idején, 1:27.552 perc alatt teljesítette legjobb körét. Nem csoda, hogy boldogan nyilatkozott az edzést követően.

Talmácsi Gábor hátát nézi a mezőny (motogp.com)

Talmácsi Gábor hátát nézi a mezőny (motogp.com)

„Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az idei első rajtelsőséget, jó újra érezni ennek az ízét is. Kicseréltük a hátsó rugót, de időnként még pumpált a motor hátulja, így ezen kell még finomítanunk, mert ezáltal értékes tizedeket vesztek. Ettől eltekintve összességében minden rendben van. Gyors voltam, és ami különösen jó, hogy nemcsak egy kör erejéig, hanem folyamatosan. Eddig a hétvége úgy alakult, mint tavaly…” – mondta a vb-pontversenyben negyedik Talmácsi az MTI-nek.

Az első sort egyébként Apriliával versenyző pilóták foglalják el, a spanyol Joan Olive (Derbi) az ötödik rajthelyet szerezte meg, míg az összetettben vezető francia Mike Di Meglio (Derbi) a hatodik pozícióból startolhat a nyolcadliteresek vasárnap 11 órakor esedékes német futamán.

A 250-eseknél az olasz Marco Simoncelli indulhat az élről (Tóth Imre a 22. lett az időmérőn), míg a királykategóriában a címvédő ausztrál Casey Stoner csípte meg az első rajthelyet.

Német Nagydíj, 125 kcm, a rajtsorrend:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:27.552 p
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:27.645
3. Stefan Bradl (német, Aprilia) 1:27.921
4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:28.038
5. Joan Olive (spanyol, Derbi) 1:28.045
6. Mike Di Meglio (francia, Derbi) 1:28.123

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik