Élet-Stílus

Sztárok a San Marinói bajnoknál?

Világbajnok brazil labdarúgóval erősítene a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő San Marinói SS Murata. Sőt, még Michael Schumacher korábbi hétszeres Forma-1-es világelső leigazolása is felmerült.

A svéd Göteborg elleni Bajnokok Ligája selejtezőre készülő San Marinói labdarúgócsapat az 1994-ben világbajnoki címet szerző brazil Romariót igyekszik magához csábítani. Noha a pályafutása során – saját állítása szerint – több mint ezerszer eredményes 42 esztendős klasszis áprilisban befejezte karrierjét, az SS Murata vezetői optimisták a leigazolásával kapcsolatban.

„Momemntán 70 százalék az esély arra, hogy a játékos hozzánk igazol” – magyarázta Denis Casadei sportigazgató. Ha így lesz, Romario újra egy csapatban futballozhat a 42 éves, szintén vb-aranyérmes Aldairral, sőt, talán Michael Schumacherrel is. Bármennyire is meglepő, a korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok leigazolása is szóba került – igaz, a kedvtelésből futballozó Schumi érkezésére igencsak valósznűtlennek tűnik.

„Ha ennek ellenkezőjét állítanánk, az csupán hírverés lenne. Ennél pedig számunkra most sokkal fontosabb az, ami a pályán történik, márpedig Romarióval valóban jelentősen erősödne a csapatunk, és ne feledkezzünk meg a kitünő Aldairról sem, aki immár második éve segít bennünket” – tette hozzá Casadei.

Romario visszatér? (AFP)

Romario visszatér? (AFP)

Az SS Murata együttese, akárcsak tavaly, idén is duplázott, azaz a bajnoki cím mellé a kupát is elhódította. A nemzetközi porondon ugyanakkor nem sok babér termett a csapatnak: az UEFA-kupában és a BL-ben két-két meccset vívott eddig – a mérleg négy vereség. Talán Romarióval másképp lesz…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik