Élet-Stílus

Újabb érmek a vívó-Eb-n

Imre Géza aranyérmet szerzett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a Kijevben zajló vívó-Európa-bajnokságon, miután a fináléban 15-11-re legyőzte a német Martin Schmittet. A női kardozóknál a fiatal Benkő Réka bronzérmes lett.

A világranglistán 22. Imre Géza magabiztos, és higgadt versenyzéssel jutott be a fináléba, ahol remekül kezdett, és az első három percet követően 6-3-ra vezetett. A 27 éves német Martin Schmitt a második felvonásban megpróbálta siettetni az akciókat, de csak annyit ért el, hogy a sorozatosan jövő együttes találatok a vezető magyart segítették. Végül Imre 15-11-re győzött, és életében először felnőtt egyéni Európa-bajnoki címet nyert férfi párbajtőrben.

“Nagyon boldog vagyok, egész nap nyugodtan tudtam vívni” – nyilatkozta az MTI-nek a győztes. “Pszichológusom sokat segített a felkészülésben és szeretném, ha egy hónap múlva ugyanilyen szép eredményt érnék el Pekingben az olimpián. Ott ennél csak egy picivel lesz erősebb a mezőny, úgyhogy önbizalommal tele, de nem elbizakodottan készülök életem legfontosabb augusztusi napjára.”

Pekingben is éremesélyes Imre Géza (MTI)

Pekingben is éremesélyes Imre Géza (MTI)

A nap másik magyar érmet a mindössze 19 éves Benkó Réka szerezte a női kardozók mezőnyében. Bravúros vívással került a legjobb négy közé Benkó, többek között a hazai pálya minden előnyét élvező ukrán Olga Harlant is legyőzve. A döntőbe jutás azonban nem sikerült, az elődöntőben az orosz Szofia Velikajától 15-5-re jobbnak bizonyult a fiatal magyarnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik