Élet-Stílus

Cseh Laciék az új csodadresszben

Kedd délután kezdődik, és szombatig tart a Komjádi uszodában a 110. Allianz úszó országos bajnokság Széchy Tamás emlékére, amelyen az új szuperdresszben szállhatnak vízbe az indulók az olimpiai csapatba kerülésért, illetve a szintidők javításáért.

Eddig 27-en teljesítették az ötkarikás részvételi szintet, ebben benne van a világranglistán a 16 közé került férfi és női 4×200-as gyorsváltó is – mondta az ob sajtótájékoztatóján Kiss László szövetségi kapitány, aki hozzátette, az ob tétje sok esetben az, hogy az adott számban ki lesz a második pekingi induló. Így 400 m vegyesen Cseh László mellett Kis Gergő és Verrasztó Dávid küzd a szám részvételi jogáért. A bőség zavarát mutatja, hogy itt még – a majd 200 vegyesen rajthoz álló – Kerékjártó Tamás is teljesítette az A szintet – ő egyébként az egyetlen, aki a szövetség engedélyével nem indul az ob-n, hanem az Egyesült Államokban készül fel a játékokra.

Gyárfás Tamás elnök elmondta, 19 olyan szuperdresszt kaptak a szövetséggel szerződésben álló sportszergyártó cégtől, amilyenhez hasonlóban egy konkurens cég termékében idén már közel ötven világrekordot úsztak. Kiss László a szintén világcsúcsesőt hozó amerikai válogatóról úgy vélekedett, kérdés, hogy a mostani eredmények után Pekingben is csúcsformában lesznek-e az Egyesült Államok úszói, mivel számukra a bajnokságon a csapatba kerülés volt a tét. Ezzel szemben az ob-n a már szinttel rendelkező magyar versenyzőknek nem kell megszakadniuk.

Vajon mire képes az új dresszben? (MTI)

Vajon mire képes az új dresszben? (MTI)

Gyárfás kiemelte, hogy az úszócsapat a legnagyobb a magyar küldöttségen belül. A magas létszámot az is indokolja, hogy így az összolimpiai küldöttségben több szakember kaphat helyet.

A pekingi műsorhoz igazított menetrend szerint az ob-n délelőttönként rendezik a döntőket. A délutáni program minden nap 17 órakor, a délelőtti 9-kor kezdődik. Az utolsó napon búcsúzik el a közönségtől az olimpiai bajnok Kovács Ágnes, aki verseny kívül 50 méter mellen indul.

Az elnökség a július 16-i ülésén dönt a végleges olimpiai csapatról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik