Élet-Stílus

Tovább erősödött a Fiorentina

A Bajnokok Ligájában induló Fiorentina igencsak izmosítja keretét. Az elmúlt idényben az UEFA-kupában elődöntőig menetelő toszkánok megszerezték a perui Juan Manuel Vargast a Cataniától.

A szicíliai klub elnöke, Antonio Pulvirenti már korábban közölte, hogy az élvonalban maradásért folytatott küzdelemben komoly érdemeket szerző balhátvéd valószínűleg elhagyja az egyesületet.

A szavakat tett követte: a Fiorentina péntek este honlapján hivatalosan is megerősítette, hogy sikerült megszerezni a Serie A egyik legjobb, korábban a spanyol Real Madrid által is figyelt, védőjét. A firenzeiek 11 millió eurót fizettek Vargasért.

A 24 esztendős futballistát szombaton mutatják be – az Artemio Franchi stadionban esedékes Ligabue-koncert miatt ugyanakkor zártkörű lesz a bemutató, a lilák szurkolói később találkozhatnak az új szerzeménnyel. A játékos ötéves szerződést írt alá, évi keresete megközelítőleg egymillió euró lesz.

A perui Vargas öt évre szerződött Firenzébe (ansa)

A perui Vargas öt évre szerződött Firenzébe (ansa)

A korábban Gilardinót (Milan), a brazil Melót (Almeria) és a szerb csodagyerek Joveticset (Partizan) megvásárló, illetve a 21 éves – Arsenalban is megfordult – Lupolit a Trevisótól visszarendelő firenzei klub további erősítést tervez.

A cél ezúttal a védelem jobboldalának megerősítése. A posztra három jelölt van: legnagyobb eséllyel a torinói Comotto pályázik, de a francia Reveillere (Lyon) és a laziós Zauri is a kiszemeltek között van.

Firenzei erősítések

Alberto Gilardino (olasz, 26, Milan) – 14 millió euró
Felipe Melo (brazil, 24, Almeria) – 12 millió euró
Juan Vargas (perui, 24, Catania) – 11 millió euró
Sztevan Jovetics (szerb, 18, Partizan) – 8 millió euró
Arturo Lupoli (olasz, 21, Treviso) – ingyen
Nikola Gulan (szerb, 19, Sampdoria) – nem közölt
Jefferson (brazil, 20, Paraná Clube) – lejárt szerződés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik