Élet-Stílus

Távozik az F1 öregje

David Coulthard hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi Forma-1-es versenyzői pályafutását. A Red Bull pilótája a jövőben a csapat tanácsadója marad, sőt máshol még versenyezne is.

David Coulthard, a Red Bull veteránja ma hivatalosan is közölte visszavonulását, ami már egy ideje pletykaszinten szerepelt a lapokban. Mint mondta, bejelentését azért időzítette a Brit Nagydíj elé, mert pályafutása alatt kétszer is sikerült Silverstone-ban nyernie.

“Büszke vagyok a munkámra a Red Bull Racingnél, és a Brazil Nagydíj utolsó köréig ugyanúgy fogok koncentrálni, ahogyan eddig. Azt követően a csapat fejlesztési munkáit segítem majd, hogy elérjék céljukat, a futamgyőzelmet” – mondta Coulthard. “Továbbra is részese maradok a sportnak, mint a Red Bull Racing tanácsadója. Az autók tesztelésére, illetve a fejlesztésre koncentrálok majd.”

Nem szakad el a versenyzéstől (vezess.hu)

Nem szakad el a versenyzéstől (vezess.hu)

Bár 2009-ben már nem indul az F1 versenyein, azt nem zárta ki, hogy más szakágban sem versenyezne. „A sisakomat nem akasztom szögre” – mondta.

A 37 éves skót pilóta 15 évet töltött a Forma-1-ben, ahol 1994-ben a Williams versenyzőjeként mutatkozott be. Coulthard két év után 1996-ban igazolt a McLarenhez, ahol minden korábbi pilótánál többet, kilenc idényt töltött el. 2005-ben aláírt az akkor alakuló Red Bullhoz, azóta is ott szerepel.

Coulthard F1-es pályafutása várhatóan 246 futammal zárul az év végén. Eddig 13 versenyen győzött, de további 49-szer még felállhatott a dobogóra, 12-szer a leggyorsabb volt az időmérőn.

Ha hihetünk a pletykáknak, helyére a Red Bull fiókcsapatának versenyzője Sebastian Vettel kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik