Élet-Stílus

Brazil támadóval erősödött a Manchester City

A Manchester City leigazolta Jót, a CSZKA Moszkva brazil labdarúgóját. A 21 éves támadó - aki 77 mérkőzésen 44 gólt szerzett az orosz együttesben - négyéves szerződést írt alá.

Az egyszeres brazil válogatott csatár a Manchester City élén Sven-Göran Erikssont váltó Mark Hughes első nagy igazolása, a ballábas Joao Alves de Assis Silva a moszkvai kirándulás előtt a Corinthians labdarúgója volt.

A City vezetősége ugyan nem hozta nyilvánosságra, mennyit költöttek a játékosért, annyit azonban elárultak, hogy az összeg több, mint amennyit 2002-ben Nicolas Anelkáért fizettek.

A francia csatár akkor 13 millió fontért érkezett a török Fenerbahcétól. Egyes források úgy tudják, a City végül 19 millió fontot áldozott a labdarúgóért.

Jo már 21 évesen brazil válogatottnak mondhatja magát (AP)

Jo már 21 évesen brazil válogatottnak mondhatja magát (AP)

A CSZKA csapatával 2006-ban orosz bajnoki és kupagyőzelmet arató Jo iránt korábban a Valencia is érdeklődött, ám a támadó végül az angolok mellett döntött.

„Nagy tehetség, lelkem rá, hogy a jövő egyik állócsillaga igazolt hozzánk” – nyilatkozta Hughes a klub honlapján. „A hírneve messze megelőzte, de eddig Európában is helytállt, hisz az orosz csapatban kiválóan játszott. Nagy termetű, remek képességű technikás játékos. Csakis hasznunkra válhat.”

Elképzelhető, hogy Jo hamarosan egyik honfitársával pacsizhat a manchesterieknél. A City ugyanis minden követ megmozgat azért, hogy a barcelonai Ronaldinhót is Angliába csábítsa. A verseny ugyanakkor szoros: a manchesteriek mellett a Chelsea és a Milan is a kérők között van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik