Élet-Stílus

Végleg visszavonul Kovács Ágnes

Immár hivatalosan is felhagy a versenyzéssel Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, aki a jövő heti országos bajnokságon, a Komjádi uszodában búcsúzik sportágától.

A Kőbánya SC versenyzője az ob zárónapján, július 12-én 11 óra körül búcsúzik. Kovács az MTI-nek elmondta, hogy 50 méteres mellúszásban indul – ellenfelek nélkül -, s célba érése után ünnepélyes keretek között köszönti őt a szövetség. Az ingyenesen megtekinthető fellépéssel zárja le pályafutását Kovács Ágnes, aki olimpiai aranya mellé két világ- és hét Európa-bajnoki címet is szerzett, s 53-szor nyert magyar bajnokságot.

Az úszónő januárban jelentette be, hogy az ob-n áll rajthoz utoljára, döntésében alapvető szerepe volt doppingügyének: a tavaly október 30-i ellenőrzésen nem szolgáltatott elegendő mintát, de a szövetség fegyelmi bizottsága szerint nem valósított meg doppingvétséget, s a nemzetközi szövetség (FINA) is felmentette.

Búcsúzik az olimpiai bajnokunk (MTI)

Búcsúzik az olimpiai bajnokunk (MTI)

A jövő szombati ünnepség előtt – amely afféle különleges születésnapi ajándék is, hiszen másnap lesz 27 esztendős – hétfőn karrierjének “bölcsőjében”, a Kőér utcai uszodában tart egy utolsó, sajtónyilvános edzést reggel 8 órától. Kovács Ágnes a magyar bajnokságon indítja útjára az általa alapított vándordíjat, amelyről a hétfői tréninget követően árul el részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik