Élet-Stílus

Megtalálták Aragonés utódját

Egybehangzó lapjelentések szerint Vicente del Bosque követi az Európa-bajnok spanyol válogatott kispadján a Fenerbahcéhoz szerződő Luis Aragonést. A Real Madrid egykori trénere várhatóan két évre ír alá.

Már a jövő héten bemutathatják hivatalosan az új szövetségi kapitányt, akinek a 2010-es világbajnokságra kell kivezetnie a spanyol együttest. A selejtezősorozat szeptemberben kezdődik, az ibériai válogatott az Eb-elődöntős törökökkel, a belgákkal, a bosnyákokkal, az örményekkel és az észtekkel kerültek egy csoportba.

Del Bosque augusztusban jelenti be, hogy mely játékosokra számít a 2010-es vébén. A spanyol lapok úgy tudják, hogy a keretben nem lesznek komoly változások.

Klubszinten már mindent elért (Getty)

Klubszinten már mindent elért (Getty)

Aragonés már az Európa-bajnokság előtt jelezte, hogy a tornát követően távozik. Az elhatározásán a régóta várt siker ellenére sem változtatott, és a következő szezontól már Isztambulban, a Fenerbehce csapatánál fog dolgozni.

Törökországban utódja is megfordult már, fél évig ült a Besiktas kispadján. Azt megelőzően segédedzőként, majd vezetőedzőként a Real Madridot irányította, és komoly sikereket ért el. Játékosként (1973-tól 1984-ig) és trénerként hét bajnoki címet, öt spanyol kupát, és két BL-serleget nyert a királyi gárdával.

stadiont neveznek el aragonésról

Elképzelhető, hogy a spanyol válogatottat vasárnap Európa-bajnoki címre vezető Luis Aragonésről nevezik el az Atlético Madrid új futballarénáját. A Marca című napilap által felvetett ötlet arra a San Blas kerületbeli létesítményre vonatkozik, amelyet 2010-ben vesz birtokba a klub, és amely jelenleg csak egy 20 ezer férőhelyes atlétikai stadion. A 70 éves Aragonés erősen kötődik a Manzanares-parti klubhoz: játékosként 1964 és 1974 között három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett az Atléticóval, míg edzőként négyszer állt alkalmazásban, ezalatt a csapat egyszer nyerte meg a Primera Divisiónt és háromszor a Copa del Reyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik