Élet-Stílus

Megmenekült az idei Sziget

Az idei Sziget fesztivált megrendezését már biztosan nem befolyásolja az a per, amelyet az újpesti polgármester indított a fesztivál szervezői ellen, ugyanis a bírósági tárgyalás csak novemberben folytatódik - közölte Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője.

Derce Tamás újpesti polgármester még 2006-ban kezdeményezett pert “birtokháborítás megszüntetése” ügyében a Sziget ellen. Az önkormányzat azt kérte a bíróságtól, hogy “tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól”. A lassan már két éve tartó per során már több tanút, köztük újpesti lakókat is meghallgattak.

A per szerdán folytatódott az illetékes kerületi bíróságon, és mindkét fél arra számított, hogy ítélet is születik. A bíróság azonban további dokumentumok benyújtására kérte mindkét felet, és novemberre tűzte ki a következő tárgyalást.

Gerendai Károly elmondása szerint a bíróság egyebek között azt kérte a Sziget szervezőirodától, hogy mutassa be a fesztivál zajcsökkentésre szolgáló berendezéseinek és hangfogó falainak műszaki dokumentumait. Az ügyvezető úgy értékelte: a per igazi tétje a fesztivál léte, ezért is megkönnyebbülés számukra, hogy még nem született ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik