Élet-Stílus

Federer már a négy között

Jelentős csúszással kezdődtek el a férfi egyes negyeddöntői az angol nyílt teniszbajnokságon. A két esőszünet azonban cseppet sem zavarta meg a címvédésre készülő Roger Federert, aki iskolajátékkal verte három szettben a horvát Ancic-ot.

A tervek szerint koradélután lépett volna pályára a svájci világelső, ám az eső miatt csúszott a program. Federer és Ancic meccse jókora késéssel kezdődött, majd mindössze húsz perc után ismét félbeszakadt az időjárás miatt. A svájcinak ugyanakkor ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megnyerje az első szettet (6:1) a horvát Mario Ancic ellen.

A folytatásban összekapta magát a hatodik wimbledoni győzelmére törő Federer ellenfele, ám még csak megszorítani sem tudta a svájcit. A világelső fölényére jellemző, hogy a három szett alatt egyszer sem kellett bréklabdát hárítania.

Ancic megszorítani sem tudta Federert (MTI/EPA)

Ancic megszorítani sem tudta Federert (MTI/EPA)

A második felvonásban ugyan feljavult a füvön Federert utoljára (2002. június 25.) legyőző horvát játéka, de 5:5-nél elvesztette az adogatását, és ezzel a szettet is.

A harmadik felvonás egy maratoni gémmel kezdődött, több mint negyedóra után hozta szervagémjét Ancic, ám 2:2-nél ismét megremegett a keze, és a magabiztos Federer gond nélkül megtartotta az előnyét, és egy ásszal lezárta az egyoldalú meccset.

A svájci az elődöntőben a Lopez-Szafin összecsapás győztesével találkozik.

Wimbledon, férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Ancic (horvát) 6:1, 7:5, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik