Élet-Stílus

Jövőre jöhet Senna

A jelenleg a GP2-ben versenyző Bruno Sennának nincs különleges igénye, kiscsapatnál is szívesen kezdene a Forma-1-ben.

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna jelenleg a GP2-ben versenyez – pillanatnyilag második a bajnokságban -, de a pletykák szerint 2009-ben már az F1-ben kaphat helyet.

A 24 éves pilóta legnagyobb valószínűséggel nagybátyja volt csapattársa és barátja, Gerhard Berger által vezetett Toro Rosso pilótája lehet, de egyesek a BMW Saubert is emlegetik. Ő maga egyelőre nem sokat árul el a terveiről.
„Igazán nincs kitüntetett csapatom. Először szeretném megnyerni a GP2-es címet. Az is épp elég nagy feladat, és persze azután sem garantált az F1-be jutásom” – mondta a brazil.

Bruno Senna akár már jövőre bemutatkozhat (vezess.hu)

Bruno Senna akár már jövőre bemutatkozhat (vezess.hu)

Ha nem is garantált, a tapasztalatok azért azt mutatják, hogy a GP2 élmenői mind az F1-be kerülnek: az eddigi három bajnok, Nico Rosberg (2005), Lewis Hamilton (2006) és Timo Glock (2007) mind versenyzői állást kaptak a következő évben.

A második helyezettek, Heikki Kovalainen és Nelsinho Piquet pedig egy-egy évnyi renault-s tesztpilótáskodás után kezdtek el versenyezni (a 2007-es második, Lucas di Grassi idén szintén a francia csapat tesztpilótája).

“Lewis Hamilton esete egyedi volt. Én is szeretnék belépni a Forma-1-be, de inkább a szerencsén múlik, hogy melyik csapatnál van épp szabad hely. Ha nem kerülök azonnal élcsapathoz, akkor előbb egy kisebb csapatnál fogok bizonyítani” – nyilatkozta Senna egy német lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik